COLECTIV. Mumu se întoarce joi din Israel: „Ieşirea din club era blocată de trupuri care urlau după viaţă”

Cristian Matei, unul dintre jurnaliştii răniţi în incendiul din Colectiv, se întoarce joi din Israel, acolo unde a fost transferat la scurt timp după tragedia din club. Mumu a fost internat în urmă cu două luni şi jumătate în spitalul din Tel Aviv cu 50% şanse de supravieţuire.

20 ian. 2016, 20:37
COLECTIV. Mumu se întoarce joi din Israel: „Ieşirea din club era blocată de trupuri care urlau după viaţă”

Mă simt mult mai bine. În urmă cu 2 luni şi jumătate am ajuns în Israel inconştient cu arsuri de gradul 2 şi 3 si 50% şanse de supravieţuire. Vineri seară m-am dus la club, iar a doua zi m-am trezit în Israel. Am avut nevoie de transplant, arsuri pe gât şi pe ceafă. Am în continuare dureri la aproape orice mişcare fac cu mâna. Mă întorc în ţară pentru că am o problemă personală de familie„, a declarat Cristian Matei, miercuri seară, la România TV.

Jurnalistul are numai cuvinte de laudă pentru medicii care l-au tratat în Israel.

Medicii de aici sunt extraordinari. Nimeni nu ştie cât durează recuperarea pentru că este în funcţie de organism şi de exerciţiile pe care le faci zilnic”, a spus Cristian.

CITEŞTE ŞI COLECTIV. Voluntar: „Unii pacienţi sunt aşa de descurajaţi, că s-au gândit serios să se sinucidă”

Cristian a rememorat clipele de groază prin care a trecut în noaptea de 30 octombrie şi spune cu regret că a trebuit să se caţere peste trupurile căzute în uşa clubului pentru a-şi salva viaţa.

Nu m-am gândit nici o clipă că nu voi putea ieşi din club. Marea mea surpriză a fost să constat că ieşirea era blocată de trupuri care urlau dupa viaţă. Nu vedeai nimic. Am fost pus la pământ de ceilalţi din spate. Din tavan curgeau bucăţile de burete în flăcări şi din spate am simtit o flacără foarte puternică. Mi-a ars telefonul şi am fost pus la pământ. Foarte greu am reuşit să scap. M-am cătărat efectiv peste ceilalţi„, a mai povestit Mumu.

Procurorii de la Parchetul General au mers, miercuri dimineaţă la Club Colectiv pentru a ridica noi probe importante pentru dosar. Anchetatorii au ridicat de la clubul care a ars pe 30 octombrie 2015 camerele de supraveghere care au filmat momentul izbucnirii incendiului soldat cu 63 de morţi şi cu zeci de răniţi.

CITEŞTE ŞI INCENDIU COLECTIV. Procurorii au ridicat noi probe din clubul groazei