Colegiul Medicilor Bucureşti solicită program normal de lucru pentru medicii din spitale

Publicat: Joi, 30 Noiembrie 2017 12:57 // Actualizat: Joi, 30 Noiembrie 2017 12:57 // Sursa: romaniatv.net

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) solicită Guvernului și Parlamentului să aducă în legalitate programul de lucru al medicilor din spitale.

În Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru medicii din spitale devine obligatoriu programul normal de lucru de 48 de ore pe săptămână. Această prevedere contravine prevederilor din Codul Muncii și încalcă orice normă de lucru în cazul oricărui salariat din România.

Obligativitatea unui program de 48 de ore pe săptămână nu face altceva decât să crească nemulțumirile medicilor care și așa continuă să se confrunte cu multe lipsuri în activitatea medicală de zi cu zi. De asemenea, discriminarea ar putea adânci și mai mult deficitul de personal calificat din unitățile sanitare publice.

CMMB cere respectarea drepturilor membrilor săi și consideră că gărzile trebuie să fie plătite ca și până acum, se arată într-un comunicat de presă remis de Colegiul Medicilor din Municipiul București.

Citeşte şi 1 DECEMBRIE: Urgenţele medicale sunt asigurate de nouă spitale şi de Serviciul de Ambulanţă din Capitală, în minivacanţă

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Colegiul Medicilor medici program spitale
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
27 Jan
noapte -1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H