Colin Powell a murit din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19

Colin Powell, primul afroamerican numit secretar de Stat al Statelor Unite, a murit din cauza complicaţiilor provocate de COIVD-19. Reputat diplomat care a conturat politica externă americană la sfârşitul secolului al XX-lea, Powell s-a stins din viaţă la 84 de ani.

18 oct. 2021, 15:17
Colin Powell a murit din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19

Colin Powell a murit din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19. Anunţul decesului a fost făcut de familia fostului politician, pe Facebook.

„Generalul Colin L. Powell, fost secretar american de stat şi şef al Statului major interarme, s-a stins din viaţă din cauza complicaţiilor generate de COVID.

Am pierdut un soţ iubitor şi remarcabil, un tată, un bunic şi un mare american”, a anunţat familia lui Powell pe Facebook.

Potrivit apropiaţilor, Colin Powell era vaccinat anti-COVID cu schemă completă.

Colin Powell a murit din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19. Biografia politicianului care a contribuit decisiv la politica externă a SUA

Colin Luther Powell s-a născut pe 5 aprilie 1937 în Harlem, New York, părinţii săi fiind imigranţi de origine jamaicană. A copilărit în cartierul South Bronx şi a urmat studiile la City College of New York. Ca student a participat la programul de instruire pentru rezervişti (ROTC) şi a obţinut cel mai înalt grad, de cadet colonel.

Colin Powell a fost primul afroamerican numit în funcţia de secretar de Stat în timpul mai multor administraţii republicane. El a contribuit la elaborarea politicii externe a Statelor Unite ale Americii la sfârşitul secolului al XX-lea şi la începutul secolului XI.

Cu o carieră militară remarcabilă, Colin Powell a fost decorat pentru merite deosebite în timpul Războiului din Vietnam. El a devenit primul afroamerican, numit în funcţia de consilier în domeniul Securităţii în timpul preşedinţiei lui Ronald Reagan şi a fost cel mai tânăr, dar şi primul afromerican desemnat Şeful Statului Major Interarme în administraţia preşedintelui George H.W. Bush.

Popularitatea lui Colin Powell a crescut după ce coaliţia militară condusă de SUA a câştigat războiul din Golf, conform CNN.

De altfel, la mijlocul anilor ’90, Colin Powell era dat drept favorit pentru a deveni primul preşedinte afroamerican al Statelor Unite.

Citeşte şi: Fiica mentorului lui Vladimir Putin, implicată într-un accident cumplit în Rusia. Două persoane au murit

Colin Powell a vizitat de mai multe ori România

Între înaltul oficial american și Corina Crețu, acum europarlamentar, a existat o legătură strânsă ce a devenit publică după ce hackerul Guccifer i-a spart contul de email Corinei Crețu.

Citeşte şi: Medic ATI, mărturii sfâșietoare: „O tânără pacientă Covid m-a rugat să meargă acasă, măcar puțin ca să își strângă copilul în brațe”