Colindătorii şi Moş Crăciun alb-albastru au venit la juniorii Ştiinţei

Două "cete" de colindători au adus magia Sărbătorilor de iarnă la sediul clubului Universitatea Craiova.

19 dec. 2014, 13:53

Copiii de la clasa a III-a D de la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” au pregătit un colind special, destinat Universităţii.

„Rocha, Madson, Brandan / Vă dorim să fiţi / Campioni în noul an / Să fiţi fericiţi!” ori „Bancu, Mateiu, Bawab / Goluri să marcaţi / Bălgrădean să aperi bine / Să fiţi premianţi”, au fost mesajele din colindul oltenesc transmise de elevii de la „Mihai Viteazul”.

Nici Craiova Maxima nu a fost uitată: „Balaci, Negrilă, Geolgău / Noi vă mulţumim! / Ungureanu şi Donose / Maxim vă iubim”.

Apoi, „Moş Crăciun cu plete dalbe” şi „Sculaţi, sculaţi boieri mari” s-au auzit din glasurile cristaline ale piticoţilor de la Grădiniţa nr. 18 Craiova. Moş Crăciun trecuse în prealabil pe la club. Ajutoarele Moşului au fost managerul general al clubului, Felix Grigore, şi fosta glorie Gheorghiţă Geolgău, care le-au împărţit copiilor darurile.

Moş Crăciun alb-albastru a sosit şi la juniorii Universităţii Craiova şi CSJ Ştiinţa U Craiova, în cadrul unui spectacol. Dansurile şi colindele l-au chemat pe Moş Crăciun, spiriduşii şi mascota Simba conducându-l la Centrul Multifuncţional din Bănie.

Managerul general Felix Grigore, alături de antrenorii Sorin Cârţu şi Emil Săndoi, de „maximii” Nicolae Negrilă, Nae Ungureanu, Costică Donose, Gheorghiţă Geolgău şi Nicolae Tilihoi, de jucătorii Nicuşor Bancu şi Alex Băluţă au fost ajutoare de nădejde pentru Moş Crăciun atunci când a sosit momentul să împartă cadouri juniorilor Ştiinţei.

Managerul general al Universităţii, Felix Grigore, a declarat: „A venit Moșul alb-albastru, a fost un moment emoționant. Învață foarte repede copiii istoria fotbalistică a Craiovei și numele jucătorilor de legendă, ăsta este unul dintre rolurile Academiei pe care încercăm să o construim. Sunt sigur că în câţiva ani aceşti copii ne vor face să spunem „De bucurie des avurăm parte!”. Dacă a rămas vreun contract al vreunui fotbalist în sac asta este. Și eu, ca și Emil Săndoi, aștept să vină Moșul cu un jucător, așa cum sunt convins că își dorește întreaga suflare alb-albastră. Am mai spus-o: probabil că vom face unul sau două transferuri în această iarnă. Discutăm deja cu fotbaliștii, dar nu o să vă divulg numele lor, dar vor fi jucători buni, care sperăm să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele”.

Antrenorul principal Emil Săndoi l-a completat: „Numele Craiovei este unul de referință în fotbalul european, pentru că a reușit performanțe peste hotare, de cele de pe plan intern nu mai spun. A fost o gală cu nume mari, cu glorii ale echipei Universitatea și ale fotbalului românesc. Atunci când suntem în preajma copiilor avem inimile umplute de bucurie, senzația asta o avem cu toții. Este frumos să și lucrezi cu mulți copii. Pentru ei a fost o sărbătoare deosebită, mi-au plăcut cum s-au implicat atunci când a trebuit să scandeze numele gloriilor Craiovei și numai din această exprimare îți dai seama că în fiecare dintre ei există o dorință de a ajunge fotbalist. Să dea Dumnezeu să li se îmdeplinească visul!”.

Nicuşor Bancu le-a dat o veste bună suporterilor: „Sunt foarte bine, nu mai am nicio durere. Aştept cu nerăbdare să revin pe teren. Trebuie să trag tare, să mă recuperz cât mai repede. Acum, ajung la 6 ore pe zi de pregătire, şi sâmbăta şi duminica, şi de Crăciun, doar de Revelion nu mă voi pregăti. Oricum, şi fără mine, băieţii au avut un parcurs bun, cu multe meciuri fără înfrângere. Sper să încheiem campionatul în primele cinci, ştiu că se poate. Pentru o echipă care a promovat anul acesta ar fi o clasare foarte bună. Suporterilor le mulţumesc pentru mesaje, pentru că mi-au fost alături şi le transmit Crăciun fericit şi multă sănătate”.

Alexandru Băluţă s-a simţit excelent în postura de ajutor de Moş Crăciun şi promite un retur cu rezultate pozitive: „Mă bucur că sunt în această seară aici, în marea familie a Universităţii Craiova, cu mulţi oameni importanţi alături. Acum o să fiu eu Moş Crăciun pentru micuţi, sper că le fac o bucurie oferindu-le cadouri. Ştiu că tuturor craiovenilor le-am adus bucurii în suflet prin parcursul nostru, prin rezultatele pe care le-am avut. Ne aşteaptă un retur mult mai greu, pentru că toate echipele vor să se salveze. Important este să continuăm pe aceeaşi linie, să terminăm cât mai sus, să ne îndeplinim obiectivul. Tot timpul am fost luaţi în serios, nu vom fi luaţi de acum înainte. Dar depinde numai de noi să continuăm acest parcurs excelent, trebuie să avem constanţă în evoluţii şi rezultate”.

La evenimentul de la Centrul Multifuncţional au participat preşedintele CJ Dolj Ion Prioteasa, prefectul judeţului, Sorin Răducan, precum şi Pavel Badea, directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova.