Coliva la cornet, noul desert sofisticat care face furori printre bucureșteni! Cât costă preparatul dulce. ”Acel moment când vrei să mori dar să faci impresie bună”

Un nou desert a luat prin surprindere bucureștenii! Este vorba despre un preparat dulce tradițional pe care fiecare român l-a gustat măcar o dată în viață, însă nu în formula aceasta! Coliva la cornet este noua atracție în rândurile oamenilor.

01 mart. 2024, 23:38
Coliva la cornet, noul desert sofisticat care face furori printre bucureșteni! Cât costă preparatul dulce. ”Acel moment când vrei să mori dar să faci impresie bună”

În București, un nou desert face ravagii. Este vorba despre un preprat dulce tradițional pe care sigur toată lumea l-a gustat măcar o dată în viață. Colivă la cornet este noua atracție în materie de deserturi. Iată cum arată și cât costă!

Citește și Vouchere alimente 2024. Bani pe card pentru 2,7 milioane de români de vineri

Coliva reprezintă unul dintre preparatele care nu lipsesc de la înmormântare sau de pomenire.

Ingredientele folosite pentru prepararea colivei fac trimitere la un moment din Biblie în care Iisus a folosit exemplul bobului de grâu pentru a ilustra Învierea Sa din morți.

Coliva este sfințită la Biserică, în special, pentru cei plecați dintre noi. Astfel, coliva este un element de nelipsit la o pomenire.

Acum, un nou desert și-a făcut apariția într-o cofetărie din București!

Este vorba despre un preparat tradițional, delicios, dar pe care cei mai mulți români îl asociază cu momente mai puțin fericite.

Nu există român care să nu fi gustat, măcar o dată în viață, din colivă.

”Prăjitura eternă”

De fapt, acest preparat este destul de greu de făcut, însă deține o mulțime de secrete pe care doar adevăratele bucătărese le cunosc.

În prezent, cum orice se reinventează, la fel s-a întâmplat și cu celebra colivă, care a fost expusă în vitrina unei cofetării din București ca fiind un desert sofisticat.

Mai mult decât atât, prezentarea desertului este una spectaculoasă și a făcut furori nu doar printre clienți, ci și în mediul online, potrivit Playtech.ro.

Potrivit imaginii realizate în cofetărie, coliva la cornet costă nouă lei/ bucata.

Citește și Rețetă de colivă pentru Moșii de vară 2022. Cum prepara Elena Ceaușescu desertul ei preferat

„Așa vreau coliva să arate când mor”, „Se mai poate lucra la aspect, coliva e cel mai bun desert ”, „Felicitări cofetarului! Un desert care poate face furori printre turiștii străini ai Bucureștiului și nu numai .. Nu râdeți ..așa sau născut marile rețete ale țărilor pline de turiști, care promovează dulcele autohton. Coliva e tipic românească …”, „Prăjitura „Eternă”, „Am trăit să o văd și pe asta”, „Acel moment când vrei să mori dar să faci și impresie bună”, sunt doar câteva dintre reacțiile românilor.