Colorează-ţi părul cu ingrediente din bucătărie

Aproximativ 65% dintre femei își modifică culoarea naturală a părului. Ne place să ne jucăm cu culorile, pentru că ne face să ne simțim bine. Însă ce facem când folosirea excesivă a produselor cu substanțe chimice afectează sănătatea podoabei capilare? Uite cum te poți vopsi natural.

18 iul. 2017, 08:39
Colorează-ţi părul cu ingrediente din bucătărie

Vopsirea părului natural

Se pare că putem folosi o mulțime de ingrediente naturale – unele le găsim în bucătărie – pentru a vopsi firele de păr. Depinde de culoarea pe care o vrei, de intensitatea pe care o vrei la ea și de timpul pe care-l ai la dispoziție.

Nu uita că produsele naturale nu oferă rezultate pe termen lung. Ar putea dura ceva timp și să încerci de mai multe ori până obții culoarea pe care ți-o dorești.

Truc: dacă vrei ca culoarea să se mențină mai mult timp, clătește părul cu apă și oțet de cidru de mere sau pulverizează amestecul pe șuvițe după ce le-ai colorat.

Colorează-ți părul cu următoarele ingrediente

Cafea

Cafeaua acționează minunat dacă vrei să obții o culoare mai închisă, să acoperi firele albe sau să închizi o nuanță. Prepară o cantitate mai mare de expresso, las-o să se răcească și apoi amestec-o cu două linguri de cafea pudră și două cești de balsam de păr. Aplică pasta obținută pe păr și las-o să acționeze o oră. Dacă clătește șuvițele cu cidru de mere și apă, culoarea va rezista mai mult. Repetă procesul de mai multe ori pentru o culoare mai închisă. 

Ceai negru

Ca și cafeaua, ceaiul verde poate fi folosit pentru schimbarea culorii părului. Dacă ai părul deschis la culoare, există alte tipuri de ceaiuri pe care le poți folosi. Mușețelul, de exemplu, este recomandat pentru blonde, timp ce rooibos este recomandat roșcatelor.

Nu uita că ceaiul funcționează cel mai bine pe culoarea naturală. Nu vei reuși să devii blondă dacă ești brunetă. Ceaiul negru poate schimba nuanța blondă într-una mai închisă. Cu cât lași ceaiul mai mult pe păr, cu atât nuanța va fi mai intensă. Aplică ceaiul rece direct pe șuvițe sau amestecă-l cu balsam de păr (la fel cum ai făcut cu cafeaua). Lasă-l să acționeze cel puțin o oră. Clătește după câteva ore sau în dimineața următoare.

Suc de sfeclă roșie și morcov

Pentru o tentă mai roșcată, folosește mai mult suc de sfeclă roșie. Aplică amestecul de sucuri direct pe păr, prinde-l coc și acoperă-l cu o cască de duș și apoi lasă-l să acționeze 70 de minute. Clătește cu apă și oțet de cidru de mere. Dacă culoarea nu este suficient de intensă, mai aplică o dată.

Ce culoare de păr ți se potrivește