Colțul de Rai din România care le amintește turiștilor străini de Austria: „Este cea mai frumoasă parte din România din ce am văzut până acum. Parcă sunt în Alpi”

Că România este o țară superbă, cu peisaje unice în lume și oameni prietenoși, nu mai este o noutate pentru turiștii străini care au pășit măcar o dată pe pământ românesc. Acestea lucruri le-a constatat și un grup de turiști nemți ajunși pentru prima dată la noi. Ba, chiar, au remarcat asemănarea cu peisajele superbe din Alpi.

12 iul. 2023, 17:17

Colțul de Rai din România pe care turiștii l-au asemănat cu Alpii este Bucovina, o oază de frumos și de răcoare, căutată de mulți dintre cei care vor să scape de dogoarea betoanelor vara. Iar dacă la oraș te topești la 40 de grade, în pădurile din mijlocul Bucovinei temperaturile sunt la jumătate. Ba, chiar, seara ai nevoie să îmbraci ceva mai mult decât un tricou.

Colțul de Rai din România care-i face pe turiști să se simtă ca-n Alpi: „Este cea mai frumoasă parte din România”

Departe de oraş, în inima Bucovinei, între munţii Călimani şi Suhard, turiştii se bucură de aerul curat şi răcoros.

Suntem pentru prima dată în România. Bucovina este minunată. În fiecare dimineaţă când mă trezesc văd munţii. Este spectaculos„, spune un turist intervievat de Observator

Tina a venit din Germania într-o tabără de tango care se desfășoară în Bucovina. Aici, are senzația că este în Alpi, munții ei preferați. Mai mult, nu a putut să nu remarce ospitalitatea gazdelor.

Citeste si Drumul din România pe care puțini turiști îl știu. Este mai frumos decât Transfăgărășan sau Transalpina

Aceasta este cea mai frumoasă parte din România din ce am văzut până acum. Îmi aminteşte de Alpi, care sunt munţii mei preferaţi. Oamenii sunt foarte deschişi şi prietenoşi„, observă turista.

Iar pe lângă peisajele superbe, turiștii au parte și de bucate alese, dar și de spații de relaxare: ciubere cu apă sărată de la salina Cacica, saună, mușchi de casă, mușchi tradițional, hribi proaspeți, păstrăv prăjit, tocinei, clătite umplute cu brânză şi smântână la cuptor.

Citeste si Fabulos! O destinație de vacanță din România, pe locul 5 în lume, în topul turiștilor. Ai fost acolo?