„Colţul verde din şcoala mea”: Elevii învaţă să colecteze selectiv deşeurile

Asociaţiile Recolamp şi ECOTIC, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Ministerul Mediului şi Pădurilor, au lansat în învăţământul preuniversitar din România cea de a doua etapă a celui mai mare program naţional de colectare selectivă a deşeurilor, denumit "Colţul verde din şcoala mea".

29 mart. 2012, 11:33
„Colţul verde din şcoala mea”: Elevii învaţă să colecteze selectiv deşeurile

Prima etapă a concursului a fost lansată în septembrie 2011, în cadrul acesteia fiind premiate cele mai ingenioase 35 de şcoli care au construit cu ajutorul elevilor puncte de colectare selectivă a deşeurilor, scrie Agerpres.

Cea de-a doua etapă şi-a propus să dea utilitate acestor colţuri verzi, iar în acest sens cele două asociaţii vor premia şcolile care vor preda deşeuri de surse de iluminat (becuri şi tuburi fluorescente) şi deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE-uri).

„Concursul naţional de proiecte de amenajare a spaţiilor de colectare a deşeurilor din prima etapă a demonstrat că elevii şi profesorii lor pot realiza cu multă implicare proiecte ingenioase menite să conştientizeze importanţa acţiunii de colectare selectivă. Sperăm ca tot mai multe şcoli să se înscrie în ce a de-a doua etapă şi le dorim succes în a deveni ‘şcoli verzi'”, a declarat Alina Milena Moisescu, inspector general, Direcţia generală educaţie şi învăţare pe tot parcursul vieţii, MECTS.

Pentru a participa, cei interesaţi trebuie să acceseze www.coltverde.ro şi să urmărească instrucţiunile de înscriere de la secţiunea dedicată şcolilor.

„România are nevoie de proiecte inovative. Atitudinea fiecăruia dintre noi contează”, a declarat Valentin Negoiţă, preşedinte ECOTIC.

Deşeurile colectate de şcolile participante vor fi ridicate cu titlu gratuit de către asociaţiile organizatoare cu ajutorul colectorilor autorizaţi cu care acestea au contracte, iar toate echipamentele uzate strânse în cadrul acestui program vor fi reciclate, se mai arată în comunicat.