CM 2018. Victorie uriaşă a „samurailor albaştri”. Japonia a învins Columbia

CM 2018. Naţionala Japoniei a câştigat primul său meci la Cupa mondială din Rusia, 2-1 cu Columbia, iar Keisuke Honda a devenit primul jucător asiatic de după CM 1966 care dă pase de gol la trei turnee finale diferite.

19 iun. 2018, 09:50
CM 2018. Victorie uriaşă a „samurailor albaştri”. Japonia a învins Columbia

CM 2018. Tot în grupa H se mai joacă Polonia-Senegal, cu această partidă încheindu-se prima etapă din faza grupelor de la Campionatul Mondial.

Columbia-Japonia a fost încă unul dintre meciurile la care s-a dictat penalty la această Cupă Mondială, de această dată încă din minutul 3 şi însoţit de cartonaş roşu. A fost eliminat columbianul Carlos Sanchez, aceasta fiind a doua cea mai rapidă eliminare din istoria Mondialelor. O altă premieră este faptul că victoria Japoniei este prima a unei naţionale din Asia împotriva uneia din America de Sud, la Campionatele Mondiale.

Cele mai importante momente ale meciului:

Min. 73 GOOOL Japonia! Keisuke Honda execută un corner, iar Yuya Osako reia din centrul careului, mingea ricoşând în poartă din bara dreaptă. Este 2-1 pentru Japonia!

Min. 35 GOOOL Columbia. Quintero execută înşelător o lovituă de la 11 metri, pe sub zid, iar mingea se streacoară în poartă, este 1-1!

Min. 6 GOOOL Japonjia! Kagawa a transformat lovitura de la 11 metri!

Min. 3 Penalty pentru Japonia şi eliminare în lotul Columbiei. Carlos Sanchez a făcut henţ şi a primit direct cartonaşul roşu!

Selecţionata ”Cafetera” nu a avut o campanie de calificare grozavă, marcând doar 21 de goluri în cele 18 meciuri din preliminarii, prinzând ultimul loc care asigura calificarea directă, după trei egaluri şi un eşec în ultimele patru partide.

COLUMBIA-JAPONIA LIVE TVR CM 2018: Japonia a pierdut ultimele meciuri amicale dinaintea Cupei Mondiale, sub conducerea fostului internaţional Akira Nishino, care a preluat echipa în aprilie, după demiterea neaşteptată a bosniacului Vahid Halilhodzic.

Nishino, care consideră că o victorie contra Columbiei ar fi un ”mic miracol”, are un lot experimentat, cu trei jucători care au peste 100 de selecţii, Yuto Nagatomo, Shinji Okazaki şi căpitanul Makoto Hasebe. Nu mai puţin de 11 fotbalişti din actualul lot au fost prezenţi şi acum patru ani, în Brazilia.

Radamel Falcao a ratat Cupa Mondială din 2014 din cauza unei accidentări la ligamente, astfel că ”El Tigre” are de luat o revanşă în Rusia.

Japonia, la a şasea sa participare la Cupa Mondială (a debutat în 1998), a ajuns în optimi de două ori, ultima dată în 2010.

De remarcat că niciodată o echipă asiatică nu a învins una sud-americană la Cupa Mondială, în 17 confruntări (trei egaluri). 

Japonia nu are nicio victorie în ultimele sale patru meciuri la Cupa Mondială, dar nu a avut niciodată cinci partide la rând fără victorie. Ultimul lor succes datează de la CM 2010, 3-1 cu Danemarca.

Echipele probabile pentru meciul care va avea loc pe Mordovia Arena din Saransk (capacitate 41.685 locuri):

Columbia: Ospina – Arias, Mina, Davinson Sanchez, Mojica – Abel Aguilar, Carlos Sanchez, Juan Cuadrado, James Rodriguez – Muriel, Falcao 
Selecţioner: Jose Pekerman.

Japonia: Kawashima – Hiroki Sakai, Yoshida, Makino, Nagatomo – Hasebe, Shibasaki, Haraguchi, Honda, Inui – Osako. 
Selecţioner: Akira Nishino.