Comandament de iarnă: Primarul Capitalei cere intensificarea deszăpezirii pe străzile secundare

Primarul general al Capitalei, Răzvan Sava, le-a solicitat duminică operatorilor de salubritate să intensifice deszăpezirea arterelor secundare.

17 ian. 2016, 21:39
Comandament de iarnă: Primarul Capitalei cere intensificarea deszăpezirii pe străzile secundare

În acest moment arterele principale sunt la negru, de când au început condițiile meteo defavorabile nu a fost niciun drum blocat. În continuare, sunt probleme cu arterele secundare, cu stațiile și refugiile RATB, trecerile de pietoni, trotuare. De aceea aș vrea să suplimentați forța de muncă manuală pe timpul următoarelor 12 ore (…) O să revin cu cerința către operatorii de salubritate să intensifice în noaptea aceasta curățenia arterelor secundare și a racordurilor dintre arterele principale și cele secundare, trotuare, treceri de pietoni„, a declarat Sava, la Comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei, care a avut loc duminică seara.

Edilul șef a recomandat refacerea părții carosabile cu material antiderapant. „Din cauza temperaturilor extreme negative, care se vor înregistra în următoarele ore, vreau să refaceți partea carosabilă cu material antiderapant, să curățați rigolele, gurile de scurgere. De asemenea, vreau să atrag atenția Poliției Locale că mâine (n.r. luni) locuitorii vor merge la serviciu și aș vrea să fiți cu toate efectivele în stradă. Încă o dată fac apel către operatorii de salubritate și reprezentantul RATB să intensificați curățenia stațiilor și refugiilor RATB„, a precizat Sava.

Citeşte şi Traian Băsescu despre deszăpezire: Năucii ăştia de la Primărie aruncă cu sare, iar la vară vor fi gropi VIDEO

Potrivit acestuia, în sectorul 1 au acționat 70 de utilaje și 210 de operatori manuali, în sectorul 2 — 82 de utilaje și 107 de operatori manuali, în sectorul 3 — 54 de utilaje și 150 de operatori manuali, în sectorul 4 — 42 de utilaje și 120 de operatori manuali, în sectorul 5 — 39 de utilaje și 172 de operatori manuali, iar în sectorul 6 — 60 de utilaje și 85 de operatori manuali.

În cadrul comandamentului, primarul Sava a solicitat Direcției de Inspecție și Control să verifice modul în care agenții economici își curăță trotuarele în dreptul sediilor acestora și să facă astfel de controale și referitor la asociațiile de proprietari.

Nu în ultimul rând, el i-a rugat pe reprezentanții Poliției Locale să intensifice controalele pentru a-i identifica pe oamenii străzii și a-i duce la adăpost.

Potrivit operatorilor de deszăpezire, în noaptea de duminică spre luni în sectorul 1 acționează pentru deszăpezire 41 de utilaje, la care se adaugă 21 de utilaje în puncte fixe, alte 42 de utilaje fiind pregătite pentru transportul zăpezii, în sectorul 3 vor interveni 36 de utilaje, în sectorul 4—15 utilaje acționează numai pe arterele secundare, 20 de utilaje mari fiind în așteptare pentru a retușa bulevardele, în sectorul 5 se acționează cu 21 de utilaje, iar în sectorul 6 se intervine cu 12 utilaje „pe programe secundare și trotuare, stații RATB„, iar 43 de utilaje sunt pentru „corecția din programele principale„, la intervenția pentru deszăpezire participând și 31 de utilaje ale ADP.

Vreau să adresez solicitarea expresă a ministrului de Interne adresată operatorilor economici care se ocupă de deszăpezire — pe de o parte domnia sa a apreciat că pe arterele principale s-a intervenit mult mai bine decât data trecută, dar în același timp au fost neglijate arterele secundare. Am rugămintea de a vă concentra și asupra lor în această noapte, având în vedere și temperaturile negative extreme care se preconizează„, a declarat la rândul său prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan.