COMANDAMENT DE URGENŢĂ pe inundaţii, la Craiova. Victor Ponta: Nu vreau să băgăm panica în oameni VIDEO

Prim-ministrul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au condus, marţi, un comandament de urgenţă la Craiova în legătură cu inundaţiile care afectează Oltenia. Ponta a ţinut să precizeze că evacuările populaţiei dispuse în mai multe localităţi sunt doar preventive.

29 iul. 2014, 12:12
COMANDAMENT DE URGENŢĂ pe inundaţii, la Craiova. Victor Ponta: Nu vreau să băgăm panica în oameni VIDEO

Alături de cei doi, prin telefon a participat şi secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, cel care coordonează de la Bucureşti operaţiunile de intervenţie.

Nimeni nu a păţit nimic. Nu vreau să băgăm panica în oameni pentru că trebuie să fim organizaţi”, a declarat Victor Ponta, arătând că evacuările care au fost anunţate pe Valea Gilortului au doar caracter preventiv, iar autorităţile supraveghează cu atenţie digul din zonă. Totodată, Ponta a anunţat că va merge la faţa locului pentru a evalua situaţia.

Bengeşti e aproape de Baia de Fier unde am domiciliul şi am să mă duc acolo”, a mai spus Ponta.

Liviu Dragnea le-a cerut prefecţilor să fie tot timpul în zonele afectate, iar comunicarea cu presa trebuie făcută prin intermediul unei singure persoane pentru a nu disemina panică.

La rândul său, Raed Arafat a precizat că până acum au fost evacuate circa 400 de persoane din localităţile Novaci, Bugeşti şi Horezu, fiind folosite şi două elicoptere pentru evacuarea oamenilor izolaţi de ape.

COD ROŞU de INUNDAŢII în Gorj şi Vâlcea VIDEO

Râul Gilort a ieşit din matcă din cauza precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă. Apa a ajuns la 5 metri înălţime. Casele aflate pe cursul apei sunt în pericol. Mai multe persoane au rămas blocate în podurile sau pe acoperişurile caselor. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, Corina Belteu, a anunţat că vor fi evacuate aproximativ 70 de familii ale căror locuinţe sunt în pericol din cauza debitului foarte crescut al râului Gilort.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Mihai Avrămescu, a precizat că pompierii intervin pentru îndiguire în zona inundabilă, iar Primăria Novaci se va ocupa de evacuarea localnicilor.
Pompierii intervin la această oră în zona Novaci unde Gilortul a ieșit din matcă și amenință să inunde zeci de gospodării. Mai multe familii sunt evacuate.

Prăpăd în Gorj şi Vâlcea. O VIITURĂ de 5 metri a lovit oraşul Novaci. Sute de oameni sunt izolaţi – VIDEO

„Din cauza creşterii debitului râului Gilort s-a luat hotărârea evacuării câtorva zeci de persoane din zona de inundabilitate din oraşul Novaci, Valea Gilortului. Apa este foarte învolburată. Noi intervenim pentru îndiguiri cu saci de nisip, avem două echipaje de la Gardă de Intervenţie Novaci şi încă 15 pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Târgu-Jiu”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Mihai Avrămescu.