Comandament de VREME REA la Primăria Capitalei: S-a strâns apă pe străzi cât debitul Oltului

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a convocat un comandament după ce ploile abundente au făcut ravagii. În ultimele două zile, cantitatea de apă care a tranzitat canalele Bucureştiului a fost asemănătoare cu debitul Oltului. Meteorologii anunţă ploi şi în zilele următoare.

12 oct. 2016, 14:04
Comandament de VREME REA la Primăria Capitalei: S-a strâns apă pe străzi cât debitul Oltului

Traficul a fost cel mai afectat de ploile din ultimele zile. Semafoarele s-au defectat, şoferii au stat minute bune blocaţi în maşini, ambulanţele au ajuns cu greu la pacienţi, iar călătorii au aşteptat în staţii chiar şi câte o oră şi jumătate. 

„Au fost câteva intersecţii mari blocate din cauza semafoarele care nu au funcţionat în zona Timişoara, Unirii, Piaţa Victoriei, mi s-ar părea normal ca păcar de acum înainte să fim mult mai pregătiţi şi să înlăturăm mai rapid efectele ploilor abundente să nu se stea spre exemplu într-o staţie RATB o oră şi jumătate”, a declarat primarul general Gabriela Firea. 

COD ROŞU de inundaţii, după ploile abundente din ultimele ore

Cantităţile de apă au fost unele record.

„Debitul maxim tranzitat este aprope de debitul mediu multianul al unui râu de taila râului Jiu sau Olt. La această ploaie am reuşit să tranzităm 178 mc de apă într-o secundă”, a precizat Epsică Chiru, directorul general adjunct al ApaNova. 

Citeşte şi DE CE creşte factura la întreţinere când plouă: Cum se calculează taxa pe apă de ploaie din factura Apa Nova Bucureşti.

Tot din cauza ploilor, unele blocuri au rămas fără apă caldă şi căldură, miercuri.

„Am avut câteva avarii la puncte termice, avem 11 puncte termice oprite pentru remedierea avariilor, am avut şi puncte termice inundate datorită inundaţiilor din ultimele ore. Avem în sectoarele 1, 2, şi 3 puncte termice afectate”, a menţionat şi Sorin Chiriţă, administrator RADET. 

Şi unele spitale au avut de suferit. Astfel, au fost inflitraţii în tavan la Spitalul Cantacuzino, chiar s-au desprins bucăţi de tavan. De asemenea, subsolul Institutului Oncologic a fost inundat.

COD PORTOCALIU şi GALBEN de vreme rea. Vor fi ploi, lapoviţă, ninsori şi vânt puternic.