Comandamentul NATO, exerciţii de amploare în România. Desfăşurarea militară e fără precedent VIDEO

Comandamentul Întrunit al NATO, dislocat în urmă cu trei zile la poligonul de la Cincu, judeţul Braşov, a început luni un amplu exerciţiu pentru creşterea vitezei de reacţie în rândul ţărilor partenere. La antrenamente a fost prezent şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

22 iun. 2015, 14:32
Comandamentul NATO, exerciţii de amploare în România. Desfăşurarea militară e fără precedent VIDEO

Peste o mie de militari din 25 de ţări NATO au participat la exerciţiul Trident Joust 15. „Este pentru prima dată când comandamentul de la Napoli este dislocat în România şi Bulgaria iar acţiunile acestor exerciţii se conduc din aceste comandamente. Elementele de comandă-control de care dispune Armata Română sunt compatibile cu cele ale NATO.

I-am solicitat domnului general să îmi asigure legătura cu Comandamentul de Divizie de la Bucureşti şi acest lucru s-a întâmplat într-un timp foarte scurt„, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, potrivit România TV.

Citeşte şi Mircea Duşa cere reintroducerea de urgenţă a stagiului militar pe bază de voluntariat

Exerciţiul militar se va desfăşura în poligonul de la Cincu până pe 28 iunie şi se concentrează pe creşterea capacităţilor operaţionale şi de reacţie în rândul statelor partenere.