Comandantul forţelor NATO din Europa îi cere Rusiei să nu se amestece în alegerile din Europa

Publicat: Joi, 09 Noiembrie 2017 16:24 // Actualizat: Joi, 09 Noiembrie 2017 16:24 // Sursa: romaniatv.net

Generalul american Curtis Scaparrotti, comandantul forțelor NATO din Europa, i-a cerut Rusiei să nu mai intervină în alegerile din Europa, inclusiv în Catalonia care traversează o criză gravă de la referendumul de independență din 1 octombrie.

'Încetați să mai interveniți în alte țări, în dreptul lor suveran de a-și determina guvernarea și modul în care ar trebui să funcționeze', a declarat generalul Scaparotti la Bruxelles, ca răspuns la întrebările jurnaliștilor privind acuzațiile de ingerință a Moscovei în criza catalană.

'Noi încurajăm Rusia (...) să respecte dreptul fiecărei națiuni suverane de a-și determina mijloacele de guvernare, modul de guvernare și modul în care își administrează această guvernare', a mai spus el.

'Mă preocupă influența rusească răuvoitoare, în special asupra problemelor interne în țări' europene, a spus el. 'Am văzut acest lucru în Statele Unite, așa cum am văzut în mai multe țări aici (în Europa) în ultimul timp', a declarat generalul american, în marja unei reuniuni a miniștrilor apărării ai NATO, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Miniştrii apărării din statele membre NATO se reunesc la Bruxelles pentru a discuta despre întărirea misiunii Alianţei în Afganistan

'Face parte din ceea ce eu numesc uneori o campanie de destabilizare', a mai spus Curtis Scaparrotti, care este de asemenea comandantul forțelor americane în Europa. 'Este un subiect de îngrijorare pentru țările' NATO și 'un subiect despre care am mai vorbit', a mai spus el.

Referendumul de independență organizat în Catalonia pe 1 octombrie a dat naștere unor acoperiri mediatice foarte divergente în presa spaniolă. Cotidianul El Pais, foarte critic la adresa separatiștilor, a afirmat că edițiile în limba spaniolă ale organizațiilor de presă rusești RT și Sputnik au fost implicate în problema catalană pentru a destabiliza, acuzații greu de confirmat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri în Europa Curtis Scaparrotti Europa forţele NATO miniştrii Apărării NATO
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H