Comandantul pachebotului Costa Concordia: La originea naufragiului s-a aflat o "greşeală stupidă"

Publicat: Marţi, 02 Decembrie 2014 20:25 // Actualizat: Marţi, 02 Decembrie 2014 20:25 // Sursa: romaniatv.net

Fostul căpitan al pachebotului Costa Concordia Francesco Schettino a povestit marţi în detaliu, la procesul său, circumstanţele care au precedat naufragiul navei, survenit pe 13 ianuarie 2012 în largul Toscanei (Italia), străduindu-se să pară drept un comandant prost informat de către echipajul său şi susţinând că la originea dezastrului s-a aflat o 'greşeală stupidă', relatează AFP şi DPA.

Francesco Schettino a povestit marţi în detaliu, la procesul său, circumstanţele care au precedat naufragiul navei Costa Concordia, survenit pe 13 ianuarie 2012 în largul Toscanei (Italia),

''Nimeni nu mi-a spus nimic'', a repetat de mai multe ori fostul căpitan, răspunzând pentru prima dată întrebărilor procurorului Alessandro Leopizzi, de la deschiderea procesului său în iulie 2013 la Grosseto (Toscana).

Cu ocazia audierii, un alt procuror, Francesco Verusio, a declarat pentru agenţia Ansa că intenţionează să ceară peste 20 de ani de închisoare pentru Schettino.

Francesco Schettino (54 de ani) este acuzat că şi-a abandonat nava în timp ce aceasta se scufunda şi pe cei 4.200 de pasageri şi membri ai echipajului, dintre care 32 au murit.

Înregistrările efectuate pe puntea de comandă în noaptea naufragiului, difuzate marţi la proces, arată în mod frapant circumstanţele naufragiului, provocat, a recunoscut Schettino, din dorinţa de a trece razant pe lângă insula Giglio, în largul Toscanei.

În opinia lui, a fost vorba de a le face pe plac membrilor echipajului Costa Croisieres, armatorul navei Concordia, originari din insulă, şi nu de a o impresiona pe Domnica Cemortan, o dansatoare din Republica Moldova, care a afirmat că era în acea vreme amanta lui Schettino şi despre care el a recunoscut că se afla în acea seară pe puntea de comandă.

''La originea dezastrului s-a aflat o greşeală stupidă'', a declarat Schettino, potrivit DPA, în faţa procurorului Leopizzi, referindu-se la lipsa de comunicare dintre el şi ceilalţi membri ai echipajului înainte de coliziune.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 dec 20:57
...detaliu, la procesul său, circumstanţele care au precedat naufragiul navei, survenit pe 13 ianuarie 2012 în largul Toscanei …read moreRelated Items
...
1
EUR
4.8079
RON
26 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H