Combate pungile de sub ochi natural

Pungile de sub ochi sunt imperfecțiunile de care suferă cel mai des oamenii, ele fiind rezultatul expunerii la anumiți factori de mediu, hormonali și alimentari. Aspectul lor ne fac să părem obosiți sau bolnavi și, în timp, pungile de sub ochi devin un semn prematur al vârstei. Deși nu este ușor să le combați, pungile de sub ochi pot fi estompate cu remedii naturale.

25 sept. 2017, 08:17
Combate pungile de sub ochi natural

Pe lângă castravete, care este cunoscut  ca tratamentul cel mai eficient pentru diferite neplăceri ale pielii, și cartofii sunt un remediu excelent pentru reducerea pungilor de sub ochi datorită proprietăților lor antiinflamatoare. 

Următoarele remedii naturale nu trebuie să lipsească din rutina ta de înfrumusețare:

Uleiul de migdale

Datorită acizilor grași și vitaminei E, uleiul de migdale previne formarea pungilor de sub ochi și îmbunătățește circulația sangvină.

Cum se folosește:

Înainte de a merge la culcare, pune pe degetul arătător puțin ulei de migdale și aplică-l pe pielea din jurul ochilor, masând blând. Lasă uleiul să acționeze fără a clăti și repetă tratamentul a doua zi dimineața.

Apa de trandafiri

Apa de trandafiri este un tonic natural pentru piele, reducând cearcănele și aspectul de pungi format sub ochi. În plus, apa de trandafiri calmează pielea și tratează ochii iritați.

Cum se folosește:

Cufundă două dischete demachiante în apă de trandafiri, stoarce excesul și apoi aplică una pe ochiul stâng (închis) și una pe cel drept (închis). Lasă-le să acționeze 5 minute. Repetă tratamentul de două ori pe zi, în fiecare zi. 

Turmericul

Proprietățile antioxidante și antiinflamatoare care se găsesc în turmeric minimizează imperfecțiunile care apar pe pielea delicată din jurul ochilor. Iar curcumina, un compus activ, reduce aspectul de ochi umflați și are efect și asupra ridurilor.

Cum se folosește:

Amestecă o lingură de turmeric pudră cu o lingură de miere. Aplică pasta obținută pe pielea din jurul ochilor, masând blând. Las-o să acționeze 10 minute, după care clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul în fiecare zi, de preferat seara (înainte de a te băga în pat).

Cartofii

Cartofii au fost folosiți timp de secole pentru estomparea cearcănelor și a pungilor de sub ochi. Cartofii sunt sursă bogată de antioxidanți și proprietăți antiinflamatoare, care stimulează circulația sângelui și combat imperfecțiunile pielii.

Cum se folosește:

Spală un cartof, apoi taie-l felii, pune-le pe o farfurie și dă-le la rece la frigider. Aplică-le pe ochii închiși, după care lasă-le să acționeze 10 minute. Pentru cele mai bune rezultare, repetă tratamentul natural în fiecare zi.  La fel poți face și cu două felii de castravete.

Uleiul de migdale, secretul tenului sănătos!