Comemorarea Holocaustului: Premierul israelian s-a întâlnit cu un supravieţuitor născut în România

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit miercuri cu un supraviețuitor al Holocaustului, născut în România, în ajunul Zilei Memoriale de comemorare a Holocaustului, relatează joi Jerusalem Post.

16 apr. 2015, 12:33
Comemorarea Holocaustului: Premierul israelian s-a întâlnit cu un supravieţuitor născut în România

„Astăzi putem să ne opunem, atunci dumneavoastră nu puteați’, a afirmat premierul israelian Benjamin Netanyahu în cursul întâlnirii cu Abraham Niederhoffer, 85 de ani, născut în România și supraviețuitor al Holocaustului.

La vârsta de 11 ani, Abraham Niederhoffer a fost transportat, prin Moldova, la Ghetoul Șargorod, din Ucraina. El i-a povestit premierului israelian că, după ce a supraviețuit războiului, a mers pe jos zile întregi pentru a ajunge înapoi în România. În cele din urmă a emigrat în Israel, potrivit Agerpres.

La încheierea întâlnirii, care a avut loc în Ierusalim, Netanyahu i-a oferit lui Niederhoffer cartea lui Phil Chernofsky ‘And Every Single One Was Someone’, în care autorul a scris cuvântul ‘Evreu’ de șase milioane de ori, în memoria celor șase milioane de evrei uciși în timpul Holocaustului.

‘Această carte conține un singur cuvânt care este repetat de șase milioane de ori: Evreu. O păstrez să-mi amintesc, dar nu numai pentru amintire, ci și pentru a împiedica să se mai întâmple. Unii doresc să ne facă și nouă astăzi ceea ce vi s-a făcut dumneavoastră’, a spus premierul Netanyahu în cursul întâlnirii cu Abraham Niederhoffer.