Comemorarea Holocaustului: Premierul israelian s-a întâlnit cu un supravieţuitor născut în România

Publicat: Joi, 16 Aprilie 2015 15:33 // Actualizat: Joi, 16 Aprilie 2015 15:33 // Sursa: romaniatv.net

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit miercuri cu un supraviețuitor al Holocaustului, născut în România, în ajunul Zilei Memoriale de comemorare a Holocaustului, relatează joi Jerusalem Post.

"Astăzi putem să ne opunem, atunci dumneavoastră nu puteați', a afirmat premierul israelian Benjamin Netanyahu în cursul întâlnirii cu Abraham Niederhoffer, 85 de ani, născut în România și supraviețuitor al Holocaustului.

La vârsta de 11 ani, Abraham Niederhoffer a fost transportat, prin Moldova, la Ghetoul Șargorod, din Ucraina. El i-a povestit premierului israelian că, după ce a supraviețuit războiului, a mers pe jos zile întregi pentru a ajunge înapoi în România. În cele din urmă a emigrat în Israel, potrivit Agerpres.

La încheierea întâlnirii, care a avut loc în Ierusalim, Netanyahu i-a oferit lui Niederhoffer cartea lui Phil Chernofsky 'And Every Single One Was Someone', în care autorul a scris cuvântul 'Evreu' de șase milioane de ori, în memoria celor șase milioane de evrei uciși în timpul Holocaustului.

'Această carte conține un singur cuvânt care este repetat de șase milioane de ori: Evreu. O păstrez să-mi amintesc, dar nu numai pentru amintire, ci și pentru a împiedica să se mai întâmple. Unii doresc să ne facă și nouă astăzi ceea ce vi s-a făcut dumneavoastră', a spus premierul Netanyahu în cursul întâlnirii cu Abraham Niederhoffer.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 apr 15:50
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8746
RON
20 Oct
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H