Comercianţii s-au întors la tarabele din Complexul Piaţa Sudului: „Respectă toate regulile de siguranţă”

Comercianții din Complexul Agroalimentar Piața Sudului și-au reluat activitatea în interior, după aproape o lună de la închiderea pieţelor din spaţiile închise.

04 dec. 2020, 20:41
Comercianţii s-au întors la tarabele din Complexul Piaţa Sudului: „Respectă toate regulile de siguranţă”

Comercianţii s-au întors la tarabele din Complexul Agroalimentar Piaţa Sudului. Reamintim că activitatea piețelor care îşi desfăşoară activitatea în spaţii închise a fost suspendată în luna noiembrie a acestui an, după ce guvernul a luat o serie de măsuri de prevenție împotriva noului coronavirus.

După aproape o lună de la închiderea piețelor agroalimentare din spaţiile închise, cum a fost şi cazul Pieţei Sudului, spre exemplu, una dintre cele mai mari din București, toate locațiile din Sectorul 4 au fost redeschise.

”Începând de mâine (n.red. – 4 decembrie), toate piețele din sectorul 4 vor fi redeschise, astfel că încă de la primele ore ale dimineții, producătorii de fructe și legume de sezon își vor vinde marfa la tarabele amenajate în interiorul piețelor.

În cursul zilei de astăzi (n.red. – 3 decembrie), ca urmare a dispoziției primarului sectorului 4, Daniel Băluță, angajații Direcției de Administrare a Piețelor vor lua măsurile necesare astfel încât toate cele aproximativ 300 de tarabe mutate în urmă cu ceva mai mult de trei săptămâni în vecinătate să fie relocate în interiorul piețelor. Ulterior, producătorii vor așeza pe tarabe produsele proaspete, în așteptarea clienților”, a anunțat, joi Primăria Sectorului 4.

 Bucuroşi că nu vor mai îngheţa de frig în piaţa improvizată de Primăria Sectorului 4 într-o parcare din apropiere, comercianții și-au aranjat marfa pe tarabe, mulțumiți că își pot face treaba în condiții mult mai bune.

”Reamintim că în urmă cu aproximativ o lună, ca urmare a unor decizii guvernamentale, producătorii care aveau închiriate tarabe în noua piață a Sudului, au fost relocați în piața volantă pe care administrația locală a amenajat-o la parterul parcării etajate aflată la doar câțiva metri distanță, acolo unde existau condiții decente care nu doar că respectau normele legale, ci le și asigurau adăpost comercianților”, transmite Primăria Sectorului 4.

Comercianţii s-au întors la tarabele din Complexul Agroalimentar Piaţa Sudului”După cum bine se vede, acest complex respectă toate regulile de siguranță”

Micii producători susțin, acum, că această piață este ca un centru comercial și că ”toate regulile impuse de pandemie sunt respectate”.

”Să sperăm că va reveni totul la normal. Mi se pare ceva normal să se redeschidă piețele ca și supermarketurile și altele care au rămas deschise în această perioadă.

Noi am ținut magazinul închis în perioada aceasta, nefiind foarte multă lume, având produse perisabile riscam să se strice marfa și am preferat să ținem magazinul închis ceea ce nu este ok nici pentru patron, nici pentru angajați.

Sunt impresionată că dispunem de asemenea locații, de aceea cred că toate regulile de siguranță sunt foarte bine aplicate și nu avem nevoie de o altă perioadă prin care cred că unii români nu și-ar mai permite să treacă și a doua oară”, spune unul dintre comercianţi, potrivit Gândul.ro.

 

 

 

 

Un alt comerciant recunoaște că această perioadă în care piețele au fost închise s-a dovedit a fi una dificilă, din toate punctele de vedere. Însă, odată cu această măsură de redeschidere a piețelor, se declară optimist.

”Foarte dificil! Nu prea am avut clienți că nu s-au legat legumele cu carnea. De acum încolo să sperăm ca ne va fi bine. În ziua de azi, orice este posibil”, spune comerciantul.

Unul dintre producători insistă asupra perioadei grele prin care comercianții și producătorii au fost obligați să treacă, din cauza măsurii restrictive.

”Din păcate am trecut printr-o perioadă foarte dificilă. Sunt foarte dezamăgită de statul român că a adoptat hotărâri și decizii împotriva cetățenilor săi și împotriva producătorilor și comercianților români. După cum bine se vede, acest complex respectă toate regulile de siguranță. Este spațios și poate concura cu orice alt complex commercial sau altă piață din întreaga Europă”, precizat producătorul.