Comerţ cu LUCRĂRI DE LICENŢĂ pe net. Cât costă şi ce riscă studenţii care apelează la această soluţie

Dacă pentru unii perioada examenelor înseamnă stres și nopți nedormite, pentru alții e sezonul cel mai profitabil. Devenit un adevărat fenomen în ultimii ani, comerțul cu lucrări de diplomă este în floare zilele acestea. Contra unor sume frumușele de bani, oricine poate termina facultatea cu brio. Asta dacă nu va fi prins de examinatori, caz în care studentul cu pricina riscă să fie exmatriculat.

18 iun. 2014, 08:09
Comerţ cu LUCRĂRI DE LICENŢĂ pe net. Cât costă şi ce riscă studenţii care apelează la această soluţie

Pe internet circulă în această perioadă zeci de anunțuri cu lucrări de licență, dizertații sau de doctorat făcute la comandă, scrie citynews.ro. Cei care le postează spun că nu duc lipsă de clienți.

Citeşte şi Admitere Barou 2014: Examenul de admitere în profesia de avocat s-a modificat. Vezi schimările

„Deocamdată nu mă pot pronunţa până nu ştiu exact tema dumneavoastră. Când ştiu tema şi numărul de pagini vă pot face şi un preţ la toată lucrarea. Noi facem proiecte de cercetare şi e treaba studentului ce face cu ele”, spune unul dintre cei care oferă astfel de servicii

Realizarea unei astfel de lucrări durează cam două săptămâni, iar cei care se oferă să le scrie contra cost nu se feresc să admită că uneori apelează la varianta „copy-paste”, dar spun că lucrările sunt de nota 10.

Astfel, la un alt număr de telefon postat pe internet, un bărbat din Bucreşti spune că se mai iau idei de la un autor sau altul.

Citeşte şi Facultatea de Medicină din Bucureşti propune iniţierea în cercetare încă din perioada studiilor de licenţă

„Nu pot să spun preţul, depinde de numărul de pagini. La 60 de pagini e cam 5 milioane de lei. Nu s-a născut nimeni un geniu şi nu le scoate nimeni din capul lui, se mai ia dintr-o carte sau alta”, spune bărbatul.

Cei care sunt prinși cu astfel de lucrări riscă, însă, să fie dați afară din examen și chiar din facultate.

„Se face o propunere din partea unui profesor sau a unei comisii de examen către consiliul facultăţii. Şi dacă studentul şi-a plagiat sau şi-a cumpărat lucrarea riscă exmatricularea din facultate. Există softuri care pot depista anumite tentative de plagiat”, spune Paul Fărcaş, purtătorul de cuvânt al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.