Comerţul ilegal cu animale sălbatice: Londra cere toleranţă zero

Ministrul britanic al afacerilor externe, William Hague, a pledat miercuri pentru toleranţă zero faţă de flagelul comerţului ilegal cu animale.

13 feb. 2014, 07:27
Comerţul ilegal cu animale sălbatice: Londra cere toleranţă zero

Ar fi o tragedie dacă aceste specii – tigri, elefanţi, rinoceri, urangutani – ar dispărea din cauza ignoranţei şi avidităţii omului, a declarat William Hague, cu ocazia unei recepţii desfăşurate la muzeul de istorie naturală din Londra, pe tema comerţului ilegal cu animale sălbatice, scrie Agerpres.

„Trebuie să dăm dovadă de toleranţă zero faţă de corupţie şi să arătăm angajamentul tuturor guvernelor de a nu avea nicio legătură comercială cu produse provenite de la specii aflate în pericol„, a mai spus şeful diplomaţiei britanice, în ajunul unei conferinţe internaţionale pe această temă.

Prinţul William şi-a exprimat la rândul său dorinţa ca reuniunea de joi să poată marca „începutul sfârşitului acestui comerţ odios”.

Într-un mesaj video difuzat duminică, prinţul William şi tatăl său, prinţul Charles, coorganizator al conferinţei împreună cu guvernul britanic, au lansat un apel pentru salvarea elefanţilor şi a celorlalte specii ameninţate.