Comisar de la Protecţia Consumatorului Gorj, reţinut în timp ce lua şpagă de la un afacerist VIDEO

Ilie Lungu, inspector în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj, a fost ridicat de anchetatori, în urma unui flagrant.  Bărbatul, fost primar, a fost prins în timp ce lua şpagă de la un afacerist.

16 dec. 2015, 11:07
Comisar de la Protecţia Consumatorului Gorj, reţinut în timp ce lua şpagă de la un afacerist VIDEO

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 15.12.2015, ora 23:45, până la data de 16.12.2015, ora 23:45, a inculpatului Lungu Ilie, comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj, cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 7-15 decembrie 2015, ca urmare a unui control efectuat, inculpatul Lungu Ilie, în calitate de comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj, a pretins pentru el și pentru un alt coleg, de la administratorul unei societăți comerciale (denunțător în cauză) produse alimentare și nealimentare, precum și o sumă de bani, în vederea nesancționării contravenționale a acestuia sau aplicării unei sancțiuni mai blânde.

În același context, la data de 15 decembrie 2015, denunțătorul i-a remis inculpatului Lungu Ilie suma de 500 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În împrejurări similare, în luna decembrie 2014, inculpatul a mai pretins și primit drept mită de la același denunțător, suma de 400 de lei.