Fost comisar şef, condamnat în alt dosar, a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Ţurăi Armando-Iulian, la data faptelor comisar şef în cadrul I.P.J. Timiş - Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub acuzaţiile de luare de mită şi trafic de influenţă. Acesta se află în prezent în stare de detenţie în altă cauză.

10 aug. 2015, 10:09
Fost comisar şef, condamnat în alt dosar, a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Potrivit rechizitoriului procurorilor, „în luna mai 2013, Ţurăi Armando-Iulian a pretins şi primit de la o persoană (martor denunţător) suma de 3.000 euro, în schimbul promisiunii că va interveni la funcţionari din cadrul I.T.M (Inspectoratul Teritorial de Muncă) Timiş, în vederea denaturării rezultatelor unui control efectuat de această instituţie la societatea comercială administrată în fapt de martorul denunţător, cu consecinţa neluării măsurilor legale care se impuneau în urma controlului.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii DNA la IPJ Timiş, într-un dosar de corupţie. Şefii IPJ şi Poliţiei Rutiere, aduşi la AUDIERI

În luna septembrie 2014, Ţurăi Armando-Iulian, în calitatea de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Timiş – Serviciul de Investigare a Fraudelor, a pretins şi primit de la o altă persoană (martor denunţător), suma de 4.000 lei, în schimbul promisiunii făcute acestuia că se va stinge prejudiciul reclamat de Administraţia Finanţelor Publice Timiş într-un dosar de urmărire penală şi că va fi dispusă o soluţie de netrimitere în judecată a martorului denunţător.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui bun imobil ce aparţine inculpatului, până la concurența sumelor de 3.000 de euro şi 4.000 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş cu propunerea de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Inculpatul Ţurăi Armando-Iulian a fost condamnat definitiv la data de 04 mai 2015 la o pedeapsă privativă de libertate, pentru fapte de corupție”, se arată în comunicatul DNA.