Comisar-şef de penitenciar, cercetat pentru trafic de influenţă după ce a cerut 5.000 de euro pentru o angajare

Un comisar-șef de penitenciar din cadrul Penitenciarului Craiova este cercetat pentru trafic de influență după ce a cerut 5.000 de euro unei persoane pentru o angajare.

05 iul. 2017, 13:53
Comisar-şef de penitenciar, cercetat pentru trafic de influenţă după ce a cerut 5.000 de euro pentru o angajare

Potrivit unui comunicat al DGA, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție — Serviciul Județean Anticorupție Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au organizat și realizat prinderea în flagrant a comisarului șef de penitenciare în cadrul Penitenciarului Craiova, în timp ce primea suma de 1.000 euro de la un denunțător, cu scopul de a-i facilita obținerea unui post de conducător auto în cadrul penitenciarului.

„În perioada august 2016 — mai 2017, comisarul șef de penitenciare i-a pretins denunțătorului suma de 5.000 euro, din care a primit 4.000 euro în trei tranșe (3.000 euro și în două rânduri câte 500 euro), cu promisiunea că-i va facilita încadrarea din sursă externă pe un post de agent de penitenciare. La sfârșitul lunii mai, o persoană s-a prezentat la D.G.A. — Serviciul Județean Anticorupție Dolj, unde a formulat un denunț cu privire la cele arătate mai sus, indicând faptul că urmează ca în perioada următoare să remită făptuitorului și diferența de 1.000 euro, până la concurența sumei de 5.000 euro pretinsă”, se precizează în comunicat.

Situația a fost sesizată Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind dispusă și organizată cu operativitate acțiunea de prindere în flagrant, comisarul șef fiind surprins imediat după ce a primit de la denunțător suma de 1.000 euro în autoturismul proprietate personală. Cu acest prilej, a fost efectuată și o percheziție la domiciliul persoanei.

Bărbatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, urmând ca procurorul de caz să dispună cu privire la eventualele măsuri preventive.