Comisia de abuzuri respinge audierea lui Oprea, dar cere lămuriri privind deplasarea coloanelor oficiale

Comisia pentru abuzuri din Camera Deputaților a decis marți să trimită o adresă către șeful Poliției Române și către Primăria Capitalei pentru a vedea cum colaborează cele două instituții pentru deplasarea coloanelor oficiale, respingând audierea ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

27 oct. 2015, 12:11
Comisia de abuzuri respinge audierea lui Oprea, dar cere lămuriri privind deplasarea coloanelor oficiale

Președintele comisiei, liberalul Mircea Man, a propus audierea în acest for a ministrului de Interne, Gabriel Oprea, privind accidentul din 20 octombrie, în urma căruia un polițist de la Rutieră a murit. Propunerea a fost însă respinsă, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Oprea, noi explicaţii despre tragedia poliţistului: Eram la serviciu. Am fost la instituţii ale statului român

„Comisia va face o adresă către Poliția Română, către primăriile de sector, către Primăria Municipiului București, să vedem protocolul exact între cele două instituții și modul în care colaborează pentru deplasarea coloanelor oficiale”, a precizat Mircea Man.

Luminița Adam (UNPR), vicepreședintele comisiei, a punctat că ministrul Oprea nu poate fi audiat la Comisia pentru abuzuri atâta timp cât pe rolul unui Parchet există o cauză penală, ideea fiind susținută și de deputatul PSD Ioan Stan.

„La Comisia de abuzuri vin sesizările cetățenilor, care simt că au fost nedreptățiți în raportul lor cu organele abilitate, iar noi ne pronunțăm asupra petițiilor venite de la cetățeni. Să înțeleg că există o petiție venită de la cetățeni la noi, la Comisia de abuzuri, și petiții având acest subiect? Pentru că, dacă nu, eu consider că această Comisie pentru cercetarea abuzurilor este pe cale să facă abuz ea. În primul rând nu poți, nu ai cum să faci o comisie, fie ea că se cheamă abuzuri, fie că se cheamă o comisie de anchetă, atâta timp cât pe rolul unui Parchet există o cauză penală”, a spus Luminița Adam.