Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 se reuneşte marţi pentru a discuta răspunsul primit de la serviciul de informaţii

Membrii Comisiei de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 se reunesc, marţi, de la ora 15, pentru a analiza răspunsul remis de Serviciul Român de Informaţii, prin intermediul Comisiei SRI, privitor la prezenţa lui George Maior şi Florian Coldea la Gabriel Oprea acasă, în seara alegerilor.

23 oct. 2017, 20:45
Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 se reuneşte marţi pentru a discuta răspunsul primit de la serviciul de informaţii

Comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale a vrut să obţină un răspuns clar de la SRI dacă George Maior şi Florian Coldea au fost acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidenţiale. Cum legislaţia nu permite decât Comisiei de control al SRI să facă aceste solicitări, Comisia SRI a cerut Serviciului, pe 20 septembrie, să-i transmită dacă George Maior şi Florian Coldea s-au aflat acasă la Gabriel Oprea în seara celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezindenţiale din 2009.

„Am hotărât în plenul comisiei, în unanimitate, să transmitem noi către SRI o solicitare şi să ne spună în cel mai scurt timp posibil dacă persoanele din conducerea SRI, în speţă domnul Coldea şi domnul Maior, s-au aflat în ziua de… data de…la locuinţa pe care toţi o denumim generic sufrageria domnului Oprea. „, spunea Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de control al SRI.

Pe 17 octombrie, Comisia SRI a decis să remită răspunsul primit către Comisia de anchetă. Preşedintele Comisiei de Control al SRI, Claudiu Manda arăta că membrii comisiei sunt deranjaţi de răspunsul primit de la SRI în cazul „Sufrageria”, întrucât nu ar fi justificat caracterul de informaţie clasificată şi „este anormal ca SRI să nu ştie ce fac ofiţerii săi”.