Comisia de anchetă privind alegerile din 2009: Boc, Videanu, Berceanu şi Flutur – chemaţi la audieri marţi

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 urmează să îi audieze marți pe Emil Boc, Adriean Videanu, Radu Berceanu și Gheorghe Flutur.

06 iun. 2017, 03:14
Comisia de anchetă privind alegerile din 2009: Boc, Videanu, Berceanu şi Flutur – chemaţi la audieri marţi

UPDATE Emil Boc este plecat într-o deplasare în China, dar va veni la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009 săptămâna viitoare, iar Radu Berceanu a confirmat prezența la audieri pentru marți, a declarat președintele acestui for, Mihai Fifor.

„Domnul Emil Boc ne-a comunicat că este într-o deplasare în China și va veni săptămâna viitoare fără niciun fel de problemă. Săptămâna aceasta începem ziua cu domnul Gheorghe Flutur, o să ne vedem din nou cu domnul Eugen Tomac, cu domnul Radu Berceanu, înțeleg că în cele din urmă a confirmat. Ne gândisem să facem o chetă să putem să-i decontăm cheltuielile de transport, dar înțeleg că totuși a rezolvat problema financiară și va veni la comisie. Domnului Videanu i-a fost transmisă invitația, nu avem niciun răspuns”, a spus Fifor, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că Radu Berceanu „are un stil special, aparte, de a se exprima în spațiul public”.

„Pe noi nu ne deranjează. Oricum, mi-a dat o sugestie, poate cândva o să fiu și bibliotecar, dar deocamdată nu mi-am propus lucrul acesta. Sunt mai multe tipuri de comunicare. Discutăm la telefon în plină instanță, trimitem SMS-uri pentru că trebuie să te identifici într-un fel anume, se trimit mail-uri, pentru că și mail-ul este o formă de comunicare, trimitem invitații oficiale, urmăm toți pașii pe care în mod normal trebuie să îi urmezi când faci o astfel de invitație”, a arătat Fifor, întrebat dacă invitațiile la comisie se fac prin SMS, așa cum a afirmat Radu Berceanu.

„Pentru marți îi vom avea invitați pe Emil Boc, la vremea aceea președintele PDL și prim-ministru, pe Adriean Videanu, Radu Berceanu, îl vom invita și pe Gheorghe Flutur, care era șeful de campanie al PDL”, a declarat săptămâna trecută președintele comisiei, senatorul PSD Mihai Fifor.

Comisia parlamentară de anchetă urmează să decidă în această săptămână dacă și când îl vor chema la audieri pe fostul președinte Traian Băsescu, dar și în ce mod se va adresa Parchetului General pentru a evita situații precum cea a lui Anghel Iordănescu, care a refuzat să răspundă la întrebări pe motiv că este martor într-un dosar deschis de Parchetul General privind același subiect.