Comisia de Etică ASE: Darius Vâlcov a plagiat lucrarea de doctorat

Comisia de Etică și Deontologie Profesională de la Academia de Studii Economice a decis definitiv că Darius Vâlcov, fostul consilier al premierului Viorica Dăncilă, a plagiat un sfert din teza de doctorat în finanțe, fără să indice vreo sursă, scrie PressOne.ro. 

21 oct. 2019, 07:43
Comisia de Etică ASE: Darius Vâlcov a plagiat lucrarea de doctorat

„49,72 pagini, reprezentând 23,45% din cele 212 pagini propriu-zise ale tezei de doctorat, respectiv 49,72% din cele 100 de pagini supuse analizei, sunt expresia unui caz de plagiat, așa cum este acesta definit de prevederile Legii 206/2004 aplicabile la data susținerii publice a tezei de doctorat”, se arată în raportul Comisiei de Etică a ASE, potrivit PressOne.ro.

Decizia de plagiat a fost luată pe 26 iulie 2019 de către toți cei 11 membri prezenți, însă abia la finalul săptămânii trecute a fost făcută publică pe site-ul ASE.

Deși a fost invitat în fața Comisiei de Etică pentru a-și susține poziția față de acuzațiile aduse și pentru a se apăra, fostul consilier al premierului Dăncilă nu s-a prezentat.

Rectorul Academiei de Studii Economice, Nicolae Istudor, a declarat a trimis către CNATDCU propunerea de retragere a titlului de doctor al lui Darius Vâlcov. 

Citeşte mai mult pe PressOne.ro