Comisia Europeană ameninţă Ungaria cu procedura de infringement în cazul în care nu revine asupra legii care discriminează membrii comunităţii LGBT: „Această lege este o ruşine”

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a ameninţat miercuri Ungaria cu procedura de infringement, în cazul în care autorităţile maghiare nu vor reveni asupra legii prin care discriminează lesbienele, gay-ii, bisexualii şi transsexualii (LGBT). Legea intră în vigoare pe 8 iulie, relatează AFP.

07 iul. 2021, 16:02
Comisia Europeană ameninţă Ungaria cu procedura de infringement în cazul în care nu revine asupra legii care discriminează membrii comunităţii LGBT: „Această lege este o ruşine”

Comisia Europeană ameninţă Ungaria cu lansarea procedurii de infringement cu privire la încălcarea dreptului european al persoanelor LGBT, scrie News.ro

Este pus semnul egal între homosexualitate şi pornografie. Această legislaţie foloseşte protecţia copiilor pentru a discrimina oameni ca urmare a orientării lor sexuale… Este o ruşine″⁣, a declarat Von der Leyen în plenul Parlamentului European, la Strasbourg.

Guvernul de la Budapesta susţine că noua lege nu îi vizează pe homosexuali, ci urmăreşte protecţia copiilor, ai căror părinţi ar trebui să joace rolul principal în educaţia lor sexuală.

Comisia Europeană ameninţă Ungaria cu procedura de infringement

Dacă Ungaria nu îşi corectează tirul, Comisia îşi va folosi puterile care-i sunt conferite în calitate de gardian al tratatelor” europene, a ameninţat Ursula von der Leyen în Parlamentul European (PE).

Citeste si Ursula von der Leyen, îngrijorată de tulpina Delta, le cere europenilor să se vaccineze: „Noua variantă este mult mai transmisibilă. Ratele de infectare cresc”

Ea spune că această lege, care interzice difuzarea unor conţinuturi despre homosexualitate în rândul minorilor, este o ”ruşine”.

Bruxelles-ul poate deschide o procedură de infringement cu privire la încălcarea dreptului european, care poate conduce la o sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) şi la sancţiuni financiare. Comisia Europeană va trimite autorităţilor maghiare o scrisoare de avertisment în acest sens la jumătatea lui iulie.

La sfârşitul lunii iunie, Comisia a trimis Ungariei o primă scrisoare în care îşi exprima ”îngrijorări juridice” referitoare la textul adoptat la 15 iunie, care a provocat indignarea unor lideri europeni.

Să fim clari: vom face uz de aceste puteri, indiferent care este statul membru (UE) care încalcă dreptul european. De la începutul mandatului meu, noi am angajat aproximativ 40 de proceduri de infringement în apărarea statului de drept şi altor valori europene consacrate de Articolul 2 al Tratatului” UE, a anunţat Ursula von der Leyen.

Citeste si Dacian Cioloș, solicitare pentru Ursula von der Leyen: Să nu aprobe PNRR al Ungariei. „Frauda lui Viktor Orbán este endemică”


loading...