Comisia Europeană anunţă creştere economică de 7% în România

Comisia Europeană a revizuit previziunile privind creşterea economiei din România. Potrivit noilor estimări, economia ţării noastre va creşte cu 7 la sută în 2021.

11 nov. 2021, 13:41
Comisia Europeană anunţă creştere economică de 7% în România

Comisia Europeană anunţă creştere economică de 7% în 2021, în România. Reamintim că în iulie se estima un avans de 7,4% anul acesta,

Comisia Europeană anunţă creştere economică de 7% în România

Conform previziunilor economice de toamnă publicate joi de Comisia Europeană (CE), anul acesta economia României va creşte cu 7 la sută.  De asemenea, în 2022 şi în 2023 economia românească ar urma să înregistreze o expansiune de 5,1% şi, respectiv, 5,2%.

Citeşte şi BNR, anunţ alarmant! Prognoza evidenţiază o ‘înrăutățire semnificativă’ a creșterii inflației

În luna iulie, Comisia Europeană se aştepta la o creștere economică de 7,4% în România, în timp ce Banca Mondială estima o creştere de 7,3%.

La nivelul Uniunii Europene, FMI preconizează o creștere de 5,1% pentru acest an, după o contracție de 5,9% în 2020, cu performanțe notabile în Irlanda (+13%), Estonia (+8,5%), Ungaria (+7,6%) și România. FMI a înrăutățit ușor estimarea privind creșterea economiei globale în 2021, de la 6% la 5,9%.

România ar putea înregistra până în 2040 o creştere economică de aproximativ 26 de miliarde de dolari

România ar putea înregistra până în 2040 o creştere economică de aproximativ 26 miliarde de dolari, iar presiunea pe care problemele de sănătate o pun pe sistemul medical românesc ar putea scădea cu până la 36% în următorii 20 de ani, dacă s-ar investi masiv în domeniul sanitar, conform unui raport a McKinsey Global Institute.

Conform studiului, o sănătate mai bună a populaţiei ar putea însemna un avans economic de aproximativ 26 miliarde de dolari până în 2040, aşadar o creştere totală cu 9% şi una de 0,4% anual. Aproape jumătate dintre beneficiile economice ar putea rezulta dintr-o mai mare implicare pe piaţa muncii, o treime din scăderea problemelor de sănătate, în timp ce restul ar putea rezulta din creşterea productivităţii muncii şi scăderea numărului de decese premature.

Citeşte şi Scenariul BNR care contrazice toate declaraţiile lui Cîțu despre CREȘTEREA economică. Inflația va creşte peste așteptări în România!