Comisia Europeană ar putea să interzică folosirea E-urilor în medicamentele pentru copii

Medicamentele concurează conservele de pe rafturile magazinelor în ceea ce priveşte numărul de E-uri pe care le conţin. Specialiştii atrag atenţia că astfel de pastile pot afecta dezvoltarea copiilor, al căror organism este mult mai sensibil decât cel al unei persoane adulte.

02 dec. 2013, 10:01
Comisia Europeană ar putea să interzică folosirea E-urilor în medicamentele pentru copii

Deputatul european Rareş Niculescu a sugerat Comisiei Europeane să aibă în vedere o reglementare care să limiteze sau chiar să interzică folosirea aditivilor alimentari periculoşi în fabricarea medicamentelor destinate copiilor, potrivit libertatea.ro.

Studiile de specialitate realizate până acum au arătat că sănătatea fizică şi mentală a copiilor este cu atât mai afectată cu cât creşte cantitatea de E-uri consumate. Sucurile carbogazoase şi dulciurile nu sunt însă singurele produse a căror compoziţie poate avea consecinţe negative asupra sănătăţii copiilor. Vitaminele şi suplimentele nutritive destinate celor mici conţin, la rândul lor, extrem de multe E-uri cu efecte dintre cele mai nocive„, a explicat europarlamentarul PDL, dând exemplu aspartamul E 951şi E 950, unii dintre cei mai controversaţi aditivi chimici de pe piaţă.

CITEŞTE ŞI: Administrarea de medicamente pentru copii. Când e cazul să îi dai şi cum