Comisia Europeană este pentru intrarea ROMÂNIEI în spaţiul Schengen

Comisia Europeană şi preşedintele Jean-Claude Juncker au fost, "din capul locului", pentru acceptarea României în Spaţiul Schengen, a declarat, miercuri, la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis.

31 ian. 2018, 15:28
Comisia Europeană este pentru intrarea ROMÂNIEI  în spaţiul Schengen

Şeful statului a făcut această declaraţie, la o conferinţă de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în contextul în care a vorbit de propunerile de modificare a Legilor Justiţiei.

„Nu pornesc de la premisa că modificarea acestor legi va duce automat la o complicare a procesului de ‘phasing out’ pe MCV sau la complicarea dosarului Schengen, care, oricum, încă nu este lămurit şi, în acest context, daţi-mi voie să subliniez, Comisia şi preşedintele Juncker, din capul locului, au fost pentru acceptarea României în spaţiul Schengen şi apreciez acest lucru”, a afirmat Iohannis.

Iohannis a amintit de întâlnirea sa cu preşedintele CE din 2015, când „preşedintele Juncker a spus că, după părerea lui, pe MCV este nevoie de ‘phasing out’ până la sfârşitul mandatului acestei comisii”.

„Apreciez că şi-a păstrat clar şi cu rigoare acest obiectiv”, a spus şeful statului.