Comisia Europeană nu va interzice echipamentele Huawei Technologies

Publicat: Duminică, 24 Martie 2019 09:41 // Actualizat: Duminică, 24 Martie 2019 09:41 // Sursa: romaniatv.net

Comisia Europeană va cere statelor UE să facă schimb de date mai ample pentru combaterea riscurilor de securitate legate de reţelele 5G, dar va ignora apelurile Statelor Unite de a interzice echipamentele Huawei Technologies, au declarat patru persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Comisarul pentru sectorul digital, Andrus Ansip, va prezenta recomandările marţi. În timp ce recomandările nu au putere legală, vor avea influenţă politică care ar putea conduce la adoptarea unor legi naţionale în ţările UE.

Statele Unite au cerut Europei să blocheze accesul pe piaţă al echipamentelor Huawei, afirmând că acestea pot fi folosite de guvernul chinez pentru activităţi de spionaj, potrivit news.ro.
Huawei a respins cu tărie acuzaţiile, iar la începutul acestei luni a dat în judecată guvernul american din acest motiv. Ansip va spune statelor UE să se folosească de instrumentele stabilite în cadrul directivei UE privind securitatea reţelelor şi sistemelor informaţionale, respectiv directiva NIS, asoptată în 2016, şi legea pentru securitate cibernetică adoptată recent, au spus sursele.

Citeşte şi SUA avertizează explicit Germania să nu utilizeze reţele 5G ale companiei chineze Huawei

De exemplu, statele membre ar trebui să dacă schimb de informaţii şi să se coordoneze în privinţa studiilor de impact referitoare la riscurile de securitate şi în privinţa certificării dispozitivelor conectate la internet şi echipamentele 5G, potrivit news.ro.

Comisia nu va cere interzicerea la nivel european a Huawei, lider global în domeniul echipamentelor de reţele de telecomunicaţii, lăsând la latitudinea ţărilor membre să decidă în privinţa securităţii naţionale. Potrivit Comisiei, recomandările vor sublinia abordarea comună în privinţa riscurilor de securitate ale reţelelor 5G.

Recomandările Comisiei vor marca o poziţie mai fermă referitoare la investiţiile chineze, după ani de zile de deschidere faţă de China, care controlează 70% din oferta globală de materii prime necesare produselor high-tech.loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Comisia Europeană echipamente Huawei huawei sector digital securizare reţea
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7607
RON
21 May
noapte 14 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H