Comisia Europeană propune asistenţă financiară de 60 de milioane de euro pentru Marea Britanie după inundaţii

Comisia Europeană a propus acordarea unei asistențe financiare de 60 de milioane de euro pentru Marea Britanie pentru reconstrucția după intemperiile din decembrie 2015 - ianuarie 2016, se arată într-un comunicat de presă postat pe-site-un Comisiei Europene.

14 ian. 2017, 09:00
Comisia Europeană propune asistenţă financiară de 60 de milioane de euro pentru Marea Britanie după inundaţii

Inundațiile au afectat infrastructura esențială, mai ales pentru transport, dar și clădiri, locuințe, afaceri și terenuri cultivate în Anglia, Irlanda de Nord, Scoția și Țara Galilor.

„Fondul UE pentru solidaritate dă o mână de ajutor populațiilor afectate de dezastre naturale. Acest ajutor financiar va contribui la acoperirea costurilor pentru măsurile de urgență, operațiunile de curățare și reparații ale infrastructurii vitale”, a declarat comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu.

Propunerea comisiei trebuie să fie aprobată de Parlamentul European și Consiliu.

Fondul de Solidaritate al UE a fost creat după inundațiile severe din Europa Centrala în 2002, pentru a acorda asistență statelor membre și celor în curs de aderare în urma unor dezastre naturale. În 2017, Fondului de Solidaritate i-au fost alocate 563 de milioane de euro, însă împreună cu banii rămași necheltuiți în 2016, fondurile disponibile se ridică la peste un miliard de euro.

Citeşte şi Comisia Europeană a aprobat 11 proiecte din România, în valoare de 500 de milioane de euro

 

loading...
Partenerii noștri