Comisia Iordache, care a modificat legile justiţiei şi Codurile penale, a fost desfiinţată. Reacţia lui Tudorel Toader

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au aprobat, marţi, solicitarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, privind desfiinţarea comisiei speciale pentru legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache.

24 sept. 2019, 12:59
Comisia Iordache, care a modificat legile justiţiei şi Codurile penale, a fost desfiinţată. Reacţia lui Tudorel Toader

UPDATE: Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader reacționează marți, pe Facebook, după ce comisia specială pentru legile justiției a fost desființată la propunerea președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

„Inventarierea mostenirii Comisiei Iordace va incepe cu modificarile aduse legilor justitiei si incercarile repetate de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala!
Felicitari pentru Maricel Ciolacu.

PS: In repetate randuri am afirmat faptul ca imi asum tot ceea ce am facut, sau nu am facut la MJ, precum si faptul ca nu imi asum ceea ce au facut, sau nu au facut altii, pentru justitie”, scrie Tudorel Toader.

Marcel Ciolacu a propus conducerii celor două Camere ale Parlamentului încetarea activităţii Comisiei speciale comune pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative pe domeniul Justiţiei, înfiinţată prin Hotărârea Parlamentului 69/2017.

Proiectele de lege şi propunerile legislative cu care este sesizată această comisie specială vor fi transmise comisiilor permanente de specialitate pentru întocmirea rapoartelor.

În comisia condusă de deputatul PSD Florin Iordache au fost aduse numeroase modificări controversate și extrem de criticate atât legilor justiției, cât și Codurilor penale. De asemenea, tot această comisie a propus înființarea Secției Speciale de investigare a magistraților. Deciziile în cadrul comisiei au fost luate cu voturile PSD, ALDE și UDMR.