Comisia Juridică din Camera Deputaţilor solicită ANI un punct de vedere referitor la cazul Petre Roman

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a cerut luni Biroului Permanent să solicite ANI un punct de vedere referitor la cazul Petre Roman privind depunerea documentelor la dosar de către deputat, transmite Agerpres.

02 feb. 2015, 13:21
Comisia Juridică din Camera Deputaţilor solicită ANI un punct de vedere referitor la cazul Petre Roman

Petre Roman nu este de acord cu punctul de vedere al ANI potrivit căruia nu ar fi contestat raportul privind incompatibilitatea sa şi susţine că două certificate de grefă de la Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti dovedesc că a solicitat în instanţă anularea raportului ANI.

„Atâta timp cât am această situaţie, acest drept de a-mi căuta dreptatea în justiţie, nu se poate confirma ceea ce pretinde ANI”, a spus Roman.

El a precizat că şi „chitanţa privind taxa de timbru a fost depusă în timp util”.

Comisia juridică a analizat luni scrisoarea preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, referitoare la deputatul Petre Roman

ANI a informat pe 12 ianuarie că raportul de evaluare prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a deputatului liberal Petre Roman a rămas definitiv prin necontestare.

„În vederea aplicării sancţiunilor disciplinare, respectiv revocarea din funcţie şi a interdicţiei exercitării unei funcţii sau demnităţi publice pe o perioadă de trei ani, Agenţia a comunicat Camerei Deputaţilor raportul de evaluare a stării de incompatibilitate, emis la data de 12 martie 2014. Menţionăm faptul că instanţa competentă, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, a comunicat Agenţiei faptul că pe rolul Secţiei a VIII-a de Contencios Administrativ şi Fiscal nu există nicio contestaţie formulată de Petre Roman împotriva raportului de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate”, se arată într-un comunicat al ANI.

ANI a constatat în martie 2014 că Petre Roman se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată.