Senatorii jurişti au dat AVIZ POZITIV pentru ARESTAREA lui DAN ŞOVA

Senatorii jurişti au decis, miercuri, să dea undă verde cererii DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova. Comisia Juridică a dat aviz favorabil solicitării procurorilor, urmând ca plenul Senatului să dea votul final. 

18 mart. 2015, 09:04
Senatorii jurişti au dat AVIZ POZITIV pentru ARESTAREA lui DAN ŞOVA

Comisia juridică a Senatului a votat favorabil, miercuri, cu şase voturi pentru şi cinci voturi împotrivă, cererea DNA privind reţinerea şi arestarea senatorului Dan Şova.

Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc a declarat, la finalul şedinţei, că raportul favorabil în privinţa solicitării DNA va fi transmis plenului Senatului.

Boboc a arătat că nici comisia şi nici plenul nu fac arestări. „Asta nu înseamnă că va veni duba DNA în faţa scărilor Senatului, ca să aresteze pe cineva„, a precizat Boboc, precizând că este vorba despre un act procedural, cu care Parchetul merge la instanţă, iar instanţa este singura care decide în privinţa solicătării Parchetului.

Mă bucur că aceasta a fost soluţia comisiei, sper ca aceasta să fie şi soluţia plenului, pentru că, altfel, am bloca posibilitatea instanţei de a nu aproba cererea de arestare”, a mai declarat preşedintele Comisiei juridice.

După audierea în Comisia juridică, unde şi-a apărat cauza în faţa colegilor jurişti, Dan Şova a spus că nu doreşte să facă declaraţii.

„Vă spun o singură propoziţie. În faţa comisiei, am spus numai adevărul. În faţa plenului, voi spune numai adevărul„, a spus Şova. El a adăugat că va face declaraţii numai în faţa comisiei şi în plen.

Dan Şova s-a prezentat la ora 8.00, la Comisia juridică, unde şi-a studiat dosarul, fiind a doua zi în care senatorul PSD a venit să îşi vadă dosarul.

CITEŞTE ŞI Referat DNA: Dan Şova a înlesnit activitatea infracţională a directorului Complexului Rovinari

Cu o zi în urma, Dan Şova şi-a consultat, la Comisia juridică, timp de mai multe ore, dosarul.

Şova a ieşit din sala comisiei după 8 ore, precizând presei că se va pronunţa în legătură cu dosarul doar în faţa comisiei şi în plen. „Acuzaţiile sunt neîntemeiate. În rest, mă pronunţ mâine în faţa comisiei şi, după aceea, în faţa plenului”, a spus Şova.