Comisia Nana ar putea finaliza raportul săptămâna viitoare

Comisia parlamentară de anchetă care analizează schimburile de suprafeţe agricole din comuna Nana, judeţul Călăraşi, ar putea finaliza raportul săptămâna viitoare, după ce primeşte un document de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), a anunţat miercuri preşedintele comisiei, senatorul PSD Mihai Fifor.

16 apr. 2014, 13:10
Comisia Nana ar putea finaliza raportul săptămâna viitoare

„Astăzi am continuat cu stafful să lucrăm pe documentele care ne-au parvenit de la Corpul de control al premierului. Noi ne-am uitat cu mare atenţie peste mare parte dintre ele. Apar şi aici lucruri cel puţin ciudate la o primă lectură, mă refer cu precădere la contractele de arendare. (…) Raportul îl avem finalizat în proporţie de 95%. Săptămâna viitoare, după ce vine documentul de la ANAF, respectiv rezultatul inspecţiei fiscale pe care o realizează la societatea Berfige, tragem linie şi putem considera raportul finalizat”, a declarat Fifor, la finalul şedinţei comisiei, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres. 

Ponta, despre concluziile din Comisia Nana: În mod sigur, va fi un dosar penal

El a precizat că urmează să fie formulată o întrebare către Comisiile juridice ale Parlamentului pentru a se comunica situaţia juridică a Comisiei Nana, în urma faptului că miercuri procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri de pe raza comunei Nana.

„S-a deschis o urmărire pe această temă la Parchet. Noi astăzi o să formulăm o întrebare către Comisiile juridice ale Parlamentului pentru a ni se comunica situaţia juridică în care ne aflăm noi, ca şi comisie, în momentul de faţă. Raportul nostru este aproape finalizat. Singurele documente care trebuie să ne mai parvină sunt cele de la ANAF, în cursul săptămânii viitoare. Există în regulamentele Camerelor o precizare care se referă la faptul că atunci când pe rol apare o investigaţie a unui organism specializat, Parchet, DNA şi aşa mai departe, comisia parlamentară îşi suspendă activitatea. Noi practic ne-am încheiat această activitate”, a arătat senatorul PSD. 

De asemenea, senatorul Gabriela Firea a precizat că miercuri au fost prezenţi în şedinţa comisiei 7 parlamentari.

„Am avut prezenţi 7 parlamentari, din 13. Am lucrat în cvorum. Au fost reprezentanţi de la majoritatea partidelor politice, nu chiar de la toate. Important este că am lucrat cât se poate de legal”, a spus Firea.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au început miercuri urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri de pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi.

Băsescu, ameninţare fără precedent la adresa unui senator din Comisia Nana

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, dosarul privind terenurile din comuna Nana a fost constituit în urma sesizării transmise de Corpul de Control al premierului.

Parchetul transmite că, în perioada următoare, vor fi efectuate actele de urmărire penală necesare soluţionării cauzei.