Comoara din boscheţi: Un australian a găsit 5 kilograme de aur în pământ, între tufişuri

Un australian a găsit comoara vieţii lui fără să joace la loterie, fără să moştenească vreo avere de la vreo rudă decedată ci, pur şi simplu, dintr-o pură întâmplare.

17 ian. 2013, 19:49

Bărbatul îşi confecţionase un detector de metale, pasiunea lui fiind să exploreze diferite zone în căutare de metale rare. Norocul i-a surâs bărbatului, al cărui nume nu a fost divulgat, când a detectat în sălbăticie o comoară din aur. Sub pământ, în apropiere de oraşul Ballarat (Victoria), detectorul lui de metale a identificat o bucată de aur compact, având forma literei „Y”, de aproximativ 60 de centimetri şi în greutate de 5,5 kilograme, scrie Daily Mail.

Prima dată după ce a dat pământul la o parte şi a văzut un metal strălucind, nu şi-a dat seama că este vorba despre o bucată de aur brut şi a crezut că este o bucată din carcasa unei maşini abandonate.

Dar pe măsură ce a început să cureţe bucata, aurul strălucea din ce în ce mai mult. După ce a înlăturat tot pământul prins de bucată, aurul s-a arătat în toată splendoarea lui. 

Proprietarul unui magazin de aur din zonă, Cordell Kent, căutător şi dealer de aur de peste două decenii, a spus că în zonă nu a mai fost găsită o asemenea bucată de aur. Cea mai mare gasită până acum în zonă avea 2,8 kilograme.

Bărbatul care a descoperit comoara spune că acum va putea să îşi plătească o gramadă de facturi restante, să îşi cumpere casa în care locuieşte şi să scape de toate datoriile. Primul lucru pe care l-a făcut când a descopert bucata de aur a fost să meargă acasă cu ea şi să îi dea vestea nemaipomenită soţiei lui.