Compania auto care dă afară angajați pe bandă: „Nu mai suntem competitivi, avem nevoie de rezultate bune”

O cunoscută companie de automobile vrea să economisească 10 miliarde de euro și anunță reduceri de personal. Acest lucru se va face prin scoaterea angajaților la pensie, și nu prin concedieri.

29 nov. 2023, 11:48
Compania auto care dă afară angajați pe bandă: „Nu mai suntem competitivi, avem nevoie de rezultate bune”
Compania auto care dă afară angajați pe bandă: „Nu mai suntem competitivi, avem nevoie de rezultate bune”

Un program de economii de 10 miliarde de euro al grupului de automobile Volkswagen va include reduceri de personal, au spus luni managerii angajaților, în timp ce şeful mărcii VW, Thomas Schaefer, a avertizat că nivelul ridicat al costurilor şi productivitatea scăzută fac maşinile sale necompetitive, transmite Reuters.

Citește și: Piaţa auto din Rusia s-a prăbuşit cu peste 80% pe segmentul de automobile comerciale

O companie de automobile face reduceri drastice de personal

Producătorul german de automobile se află în mijlocul negocierilor cu consiliul său de întreprindere cu privire la o schemă de reducere a costurilor la marca VW, primul pas într-o încercare la nivel de grup de a creşte eficienţa în tranziţia la maşinile electrice.

„Cu multe dintre structurile noastre preexistente, procesele şi costurile ridicate, nu mai suntem competitivi cu Volkswagen”, a declarat Schaefer la o întâlnire cu personalul la sediul producătorului auto din Wolfsburg, potrivit unei postări de pe site-ul intranet al companiei şi văzută de Reuters.

Compania a declarat anterior că intenţionează să profite de „curba demografică” pentru a-şi reduce forţa de muncă, angajându-se că nu va efectua concedieri până în 2029. În şedinţa de luni, membrul consiliului de resurse umane Gunnar Kilian a spus că acest lucru se va realiza prin acorduri privind pensionarea parţială sau anticipată.

Cu toate acestea, cea mai mare parte a obiectivului de economii de 10 miliarde de euro ar fi atins prin alte măsuri decât reducerea personalului, a adăugat Kilian, detaliile complete urmând să fie definitivate până la sfârşitul anului.

„Trebuie să fim în sfârşit curajoşi şi cinstiţi pentru a arunca peste bord lucruri care sunt duplicate în cadrul companiei sau sunt pur şi simplu balast de care nu avem nevoie pentru rezultate bune”, a spus Kilian.

Citește și: Cât a ajuns să coste o Dacia 1300 în Germania. Mașina are un milion de kilometri la bord și face furori printre împătimiții de automobile