Compania Chevron anunţă suspendarea activităţilor pe terenul deţinut la Siliştea-Pungeşti

Compania Chevron a anunţat oficial, sâmbătă după-amiază, printr-un comunicat de presă, suspendarea activităţilor pe terenul deţinut la Siliştea-Pungeşti, din judeţul Vaslui, în urma manifestaţiilor de protest din zonă.

07 dec. 2013, 12:07
Compania Chevron anunţă suspendarea activităţilor pe terenul deţinut la Siliştea-Pungeşti

„Chevron confirmă astăzi suspendarea activităţilor în Siliştea, comuna Pungeşti, judeţul Vaslui, ca urmare a condiţiilor nesigure de lucru generate de activităţile ilegale şi violente ale protestatarilor. Chevron a sesizat Poliţia Vaslui în legătură cu distrugerile de echipament produse pe proprietatea noastră”, a precizat Chevron în comunicatul de presă.

Compania precizează, din nou, că a obţinut permisele de mediu şi autorizaţiile necesare demarării activităţilor în Siliştea şi intenţionează să realizeze exclusiv activităţi de explorare, folosind tehnologii convenţionale, în perimetrul EV-2.

„Prioritatea noastră este să desfăşurăm aceste activităţi într-un mod responsabil faţă de mediul înconjurator, în conformitate cu aprobările pe baza cărora operam şi în siguranţă, însă acest lucru nu a fost posibil astăzi. Chevron nu tolerează violenţa sub nicio formă şi îşi reiterează angajamentul de a avea relaţii constructive şi pozitive cu comunitatile unde îşi desfăşoară activitatea şi de a continua dialogul cu publicul interesat, comunităţile locale şi autorităţile, despre proiectele sale. Prin urmare, compania noastră a suspendat temporar activităţile pentru a se asigura că orice lucrare efectuată se poate face în condiţii de siguranţă pentru comunitate şi pentru angajaţii săi”, a explicat sursa citată.

Circa 400 de persoane au declanşat, sâmbătă, un protest, pe marginea drumului Vaslui-Gârceni, faţă de intenţia Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.