Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a finalizat lucrările de întreţinere şi reparaţii a pistei nr.1 de pe aeroportul Henri Coandă

Compania Națională Aeroporturi București a finalizat lucrările de întreținere și reparații la structura rutieră a pistei de decolare/aterizare nr. 1 a Aeroportului Internațional Henri Coandă București și la căile de rulare a aeronavelor.

27 nov. 2017, 07:00
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a finalizat lucrările de întreţinere şi reparaţii a pistei nr.1 de pe aeroportul Henri Coandă

„Finalizarea lucrărilor permite operarea pistei nr. 1 la capacitate maximă, inclusiv în condiții de vizibilitate redusă (ceață, ninsoare abundentă) sau vreme nefavorabilă. Echipa CNAB depune toate eforturile pentru a asigura în permanență un nivel înalt de securitate și confort pentru toți pasagerii care tranzitează aeroporturile bucureștene. Dispunem de tehnica și personalul pregătit pentru operațiunile speciale pe aeroport și am luat măsurile necesare pentru operarea în deplină siguranță a tuturor aeronavelor”, a precizat directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București, Bogdan Mîndrescu.

Lucrările s-au încheiat în acest week-end și au totalizat o suprafață de 67.228 mp, din care 39.483 mp la pista nr. 1 și alți 27.745 mp la platforme și căi rulare a avioanelor.

Pentru desfășurarea în condiţii de siguranţă şi securitate a activităţilor aeroportuare, precum şi pentru minimizarea disconfortului pasagerilor, lucrările de reparații s-au defășurat în special noaptea, în afara orelor de vârf ale traficului aerian.

Lucrările au avut un grad de complexitate ridicat și s-au desfășurat sub trafic, în ritm susținut, depinzând însă de condițiile meteo (ploaie, vizibilitate redusă, temperaturi scăzute), prioritatea absolută a Companiei Naționale Aeroporturi București fiind operarea în siguranță a traficului aerian pe Aeroportul Henri Coandă.