Compania Rebu, angajată de primarul Clotilde Armand în starea de alertă, nu avea autorizație de funcționare în Capitală

Firma de salubritate REBU angajată de primarul Clotilde Armand în perioda stării de alertă în Sectorul 1 funcționa ilegal. Compania a fost amendată cu 30.000 de lei pentru că nu avea autorizație să își desfășoare activitatea în București.

14 sept. 2021, 10:46
Compania Rebu, angajată de primarul Clotilde Armand în starea de alertă, nu avea autorizație de funcționare în Capitală

Firma de salubritate REBU nu avea autorizație să funcționeze în Capitală. Compania putea să adune gunoiul doar din Ilfov. Pentru funcționarea fără autorizație pe raza Municipiului București, REBU a primit o amendă de 30.000 de lei.

Citeşte şi: Primăria Sectorului 1 a semnat contractul cu Romprest. Clotilde Armand recunoaşte că a scăzut frecvenţa serviciilor: „Banii economisiţi se vor duce în investiţii”

Tot scandalul a pornit după ce primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a susținut că tarifele pe care le încasează Romprest, în cadrul contractului de delegare, sunt umflate. Primăria Sectorului 1 făcut doar plăți parțiale către Romprest, iar în acest context societatea de salubrizare a redus frecvența operațiunilor de curățenie. Acest fapt a dus la apariţia munţilor de gunoi din Sectorul 1.

Starea de alertă sanitară din Sectorul 1 a intrat în vigoare pe data de 24 iulie, ora 00.00 şi a fost valabilă timp de 30 de zile. Acest lucru i-a permis lui Clotilde Armand să poată contracta și alte companii de curățenie pentru a aduna gunoaiele care zăceau de zile bune pe străzile din Sectorul 1.

Citeşte şi: Lovitură pentru Clotilde Armand! Alin Stoica, prefectul Capitalei: Nu se impune prelungirea stării de alertă în Sectorul 1