Companii chineze, interesate de combinatul Oltchim

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, s-a întâlnit, marţi, cu preşedinţii companiilor chineze Baota Petrochemical Group, Hengchao Sun şi Junlun Petroleum Co, Ltd, Changqing Xie, precum şi cu specialiştii celor două companii, în continuarea demersurilor pentru atragerea de investiţii la Oltchim şi redresarea economică a combinatului.

29 oct. 2013, 19:42
Companii chineze, interesate de combinatul Oltchim

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, ministrul Andrei Gerea a apreciat interesul manifestat de investitorii chinezi faţă de combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, fiind convins că relaţiile tradiţionale dintre cele două ţări pot oferi o bază solidă pentru colaborări viitoare.

‘Pentru Oltchim, căutăm parteneri serioşi care să fie capabili să gestioneze acest colos industrial, ce poate genera o cifră de afaceri de un miliard de euro anual. De aceea, sunt foarte importante întâlnirile şi convorbirile cu investitori puternici din acest domeniu’, a spus Andrei Gerea.

La rândul lor, partenerii de dialog au apreciat tradiţia românească în domeniul petrolier şi al petrochimiei şi au subliniat că în delegaţie au fost incluşi specialişti cu mare experienţă în această ramură, în condiţiile în care China acordă importanţă acestor investiţii şi intenţionează dezvoltarea unor proiecte în domeniul petrolier în România.

La întâlnire au mai participat administratorii judiciari şi administratorul special ai companiei aflate în insolvenţă, managementul combinatului Oltchim, reprezentanţi ai OPSPI, dar şi ai Ministerului Economiei.

Administratorii judiciari au realizat o scurtă prezentare a situaţiei actuale a Oltchim, iar oamenii de afaceri chinezi au dorit să-şi clarifice chestiuni referitoare la situaţia platformei petrochimice de la Piteşti şi a celei chimice de la Râmnicu Vâlcea, la acţionariatul companiei, la principalele produse realizate în capacităţile existente.

În zilele următoare, delegaţia chineză va vizita atât platforma de la Vâlcea, cât şi platforma petrochimică Bradu de la Piteşti, urmând ca în urma concluziilor să facă o evaluare a situaţiei.

Înainte de a pleca din România, delegaţia chineză va avea din nou o întâlnire cu ministrul Economiei, se precizează în comunicat.