Companiile aeriene low cost vor opera din martie de pe Otopeni

Zborurile operatorilor low cost vor fi mutate de pe Aeroportul Băneasa pe cel din Otopeni în luna martie a anului viitor, iar costul suplimentar pentru un bilet va fi de doar 4 euro a declarat ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, citat de MEDIAFAX.

11 nov. 2011, 15:31
Companiile aeriene low cost vor opera din martie de pe Otopeni

„Costul suplimentar este de doar 4 euro pentru un bilet şi spun asta ca să previn o nouă rundă de plângeri multiple ale operatorilor privaţi doar pentru a justifica o creştere de preţuri”, a spus Boagiu, într-o vizită pe Aeroportul Bucureşti-Otopeni.

Prezent la eveniment, directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Tudor Jidav, a afirmat că zborurile low cost vor fi mutate pe Otopeni în luna martie a anului viitor şi că a invitat deja operatorii privaţi să înceapă transferul.

Pe Aeroportul Băneasa operează companiile low cost Wizz Air, Blue Air și Germanwings.

UPDATE: poziția oficială a operatorului low cost Wizz Air

„București Băneasa este pentru Wizz Air una dintre cele mai importante baze și vom rămâne aici cât mai mult posibil. Dacă vom fi forțați să ne mutăm pe Otopeni, va trebui să ne revizuim capacitatea și să regândim prețurile din cauza taxelor de aeroport mai mari”, a declarat Balazs Varro, Corporate Communications Manager.