Companiile din România încep să înțeleagă importanța conținutului de calitate în promovare: Ce spun specialiștii?

Reclame sunt peste tot. Pe e-mail, pe stradă, pe rețelele sociale, la TV, în ziare și reviste, în mijloacele de transport. Piața abundă de ele și cu cât sunt mai multe, cu atât oamenii le ignoră mai tare. Deși timpul petrecut de consumatori în online este în creștere, interesul lor pentru reclame scade constant.

25 feb. 2022, 10:31
Companiile din România încep să înțeleagă importanța conținutului de calitate în promovare: Ce spun specialiștii?

Oamenii nu mai vor să fie „bombardați” și întrerupți de anunțuri promoționale care nu sunt de interes pentru ei. Pretențiile utilizatorilor au crescut, comportamentul de informare s-a mutat în online, iar ei aleg să vină singuri spre branduri, și nu invers, așa cum se întâmpla până nu demult.

Companiile românești sunt nevoite, așadar, să schimbe tactica și să „fure” puțin de la brandurile mari, care au înțeles deja importanța conținutului de brand de calitate și se folosesc de el în promovare. Ce fac ele, mai exact? Vin în întâmpinarea consumatorului cu soluții la nevoile pe care acesta le are. Îi oferă informații valoroase, educative ori distractive, oricând la dispoziție, și fără să-l împingă de la spate să le acceseze. Informațiile pot lua mai multe forme, printre cele mai cunoscute fiind filmulețele, articolele de blog și imaginile. Ele nu se focusează pe brand, deși respectă valorile lui, ci sunt pur informative, menite să educe și să informeze publicul țintă în aspecte legate de domeniul respectiv de activitate.

Așa se creează o legătură strânsă între brand și consumator, cu avantaje de ambele părți. Consumatorul câștigă informații utile, iar compania câștigă încredere. Și este mare nevoie de ea când sunt alte atâtea companii pe piață, cu produse, poate, la fel de bune. Numai că momentele în care oamenii fac achiziții de la cei care „nu spun nimic” sunt rare. Ei au nevoie să știe că pot avea încredere în brand și, totodată, în produsele lui. Și încep să caute răspunsuri, să se informeze, să afle dacă merită. În căutările lor, un factor de decizie important este și Google, care le spune care este site-ul care merită să fie luat în seamă.

Specialiștii SEO sunt cei care au inclus conținutul de calitate în strategiile de marketing digital pe care le creează pentru clienții lor. Cu explicații din partea unor oameni care știu ce fac, tot mai multe companii au început să înțeleagă că, dacă își doresc expunere, sunt nevoite să vină cu ceva nou, relevant, diferit de orice altceva există pe piață. Așa se face că „se remarcă o creștere simțitoare a clienților la sfârșitul anului 2021, început de an 2022” spune Cristian Bolocan, Head of SEO Department în cadrul agenției de marketing digital SEO Cupcake. Antreprenorii înțeleg importanța vizibilității în motorul de căutare Google și apelează tot mai mult la servicii de optimizare SEO, care să le aducă trafic pe site și să le schimbe poziția pe piață.

Viitorul este, așadar, contentul de calitate. Realitatea nu mai poate fi ignorată, pentru că oamenii și societatea în sine se schimbă, iar companiile trebuie să țină pasul cu asta dacă vor să aibă succes. Vestea bună este că totul se poate face ușor, cu o colaborare cu o agenție SEO cu experiență!