Companiile IT vor recruta mai mult anul viitor VEZI ORAŞELE CU CELE MAI MULTE JOB-URI

Companiile de software şi-au mărit echipele în cursul acestui an cu 26,7% faţă de 2010, planul angajărilor pentru 2012 arătând o foarte clară tendinţă de creştere a numarului de joburi pentru specialiştii IT, potrivit unui sondaj derulat online de către Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS).

08 dec. 2011, 14:25
Companiile IT vor recruta mai mult anul viitor  VEZI ORAŞELE CU CELE MAI MULTE JOB-URI

Numărul de posturi nou create în 2012 va fi mai mare cu 13,4% faţă de 2011.   Majoritatea posturilor ce vor fi deschise în 2012 se vor adresa specialiştilor din Bucureşti, Iaşi şi Cluj, atât din zona entry-level cât şi middle management.

 

Potrivit sondajului ANIS, Capitala atrage peste 50% din intenţiile de angajare exprimate de companiile de IT pentru 2012, în timp ce oraşe precum Iaşi şi Cluj-Napoca atrag fiecare câte 24%, respectiv 13% din intenţile de angajare pentru anul viitor. Restul recrutărilor sunt anunţate în Timişoara, Braşov, Craiova, Târgu Mureş, Sibiu şi Suceava.

 

Peste jumătate dintre companiile respondente îşi doresc extinderea echipei pe segmentul de middle management, tendinţă care denotă nevoia companiilor IT de a forma o clasă de manageri care să asigure creşterea afacerilor din domeniu pentru următorii ani.

 

„In anii anteriori, companiile multinaţionale au influenţat puternic piaţa muncii prin deschiderea unor centre de suport dar şi de cercetare-dezvoltare. Dupa acest val în care cererea s-a orientat în principal către programatori şi specialişti în servicii IT, companiile autohtone de software trec într-o nouă etapă când au nevoie de o clasă de management în organigramă. Există o nevoie mare de middle manageri în piaţă şi dificultatea cu care sunt identificaţi pune probleme creşterii industriei. Companiile vor fi obligate să investească în formarea acestora pentru a-şi asigura o creştere susţinută.”, spune Andrei Pitiş, Vicepreşedinte ANIS.