Complex rezidenţial ridicat lângă Lacul Străuleşti din Capitală

Un complex rezidențial cu 350 de apartamente ar putea fi construit lângă Lacul Străulești. Proiectul a fost prezentat Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei și a primit aviz de oportunitate.

01 apr. 2015, 14:18
Complex rezidenţial ridicat lângă Lacul Străuleşti din Capitală

Ansamblul este proiectat a fi construit pe un teren de aproximativ 18.500 de metri pătrați și cuprinde 11 clădiri cu înălțimi variabile, de la S+D+P+1E la S+D+P+5E+6R+7R. Clădirea cu un singur etaj va funcționa ca centru comercial, în timp ce în celelalte clădiri vor fi amenajate apartamente.

„Complexul va avea și loc de joacă pentru copii. Se intenționează și amenajarea unei piațete și a unei zone de promenadă, dar și a unui debarcader pe malul lacului”, a explicat arhitectul Dan Voiculescu, potrivit b365.ro.

Proiectul a primit avizul de oportunitate de la Comisia de Urbanism însă doar cu respectarea unor condiții.

„Solicităm pentru următoarea etapă o imagine mai unitară a loturilor de teren și introducerea unei legături pietonale către lac. De asemenea, vrem o rezolvare pentru spațiul comercial: cum funcționează? cum se aprovizionează? unde va fi parcarea pentru clienți? Și, de asemenea, solicităm și un studiu extins asupra zonei în care va fi realizat proiectul”, a precizat arhitectul Sorin Gabrea, președintele Comisiei de Urbanism.

Proiectantului i s-a mai recomandat să extindă spațiul pentru pietoni. „Nu are trotuare. Are blocurile lipite de stradă”, a spus arhitectul Dan Marin, membru al Comisiei de Urbanism.