Complexul Energetic Hunedoara iese din insolvenţă la decizia Curţii de Apel Alba Iulia

Publicat: Marţi, 08 Noiembrie 2016 17:40 // Actualizat: Marţi, 08 Noiembrie 2016 17:40 // Sursa: romaniatv.net

Curtea de Apel Alba Iulia a soluționat marți apelurile formulate împotriva hotărârilor pronunțate de judecătorul sindic al Tribunalului Hunedoara în dosarul de insolvență al Complexului Energetic Hunedoara (CEH) și a respins cererea privind deschiderea procedurii insolvenței, a declarat purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Tribunalul Hunedoara a decis, în 23 iunie 2016, reintrarea în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) și a numit același administrator judiciar, respectiv firma GMC SPRL Craiova. 

Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelurile declarate, a dispus anularea încheierilor atacate pronunțate de judecătorul sindic, iar în urma rejudecării "a respins cererea privind deschiderea procedurii generale a insolvenței debitoarei formulată de debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA Petroșani, precum și de către creditori", se menționează într-un comunicat transmis Agerpres. Hotărârea Curții de Apel Alba Iulia este definitivă.

Potrivit minutei hotărârii pronunțate în acest caz, postată pe portalul Curții de Apel Alba Iulia, instanța a admis apelurile declarate de Sindicatul "Noroc Bun" Petroșani și de doi creditori — SC Armor Security SRL Criscior — în insolvență, SC Compact Security SRL Deva — în insolvență — împotriva încheierii pronunțată de judecătorul sindic al Tribunalului Hunedoara, precum și apelul declarat de creditoarea SC Gerom International SA Petroșani împotriva încheierii pronunțată de judecătorul sindic.

În consecință, CA Alba Iulia anulează încheierile atacate și, procedând la rejudecare, admite cererea în interes propriu formulată de Sindicatul "Noroc Bun" Petroșani și opoziția formulată de creditoarea SC Gerom International SA Petroșani. Ca atare, instanța respinge cererea formulată de debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA Petroșani, precum și de către o serie de creditori.

Procesul prin care s-a cerut reintrarea în insolvență a CEH s-a judecat la Tribunalul Hunedoara.

CEH a mai fost în procedură de insolvență în perioada ianuarie — mai 2016, după care sentința Tribunalului Hunedoara a fost desființată de CA Alba Iulia și dosarul a fost trimis pentru rejudecare la Deva.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H