Compunere scrisă de o fetiţă de 8 ani din România, virală pe internet

O compunere scrisă de o fetiţă de opt ani din România a ajuns virală pe internet. Fetiţa descrie cum arată lumea ei magică, însă mulţi dintre cei care au comentat spun că e doar o compunere despre comunism.

02 iun. 2016, 10:04

Compunerea a fost tradusă şi în engleză, iar o poză a paginii scrise de fetiţă a fost postată pe site-ul 9gag, acolo unde a fost apreciată de peste 23.000 de persoane şi comentată de peste 1.000 de oameni, scrie voceatransilvaniei.ro.

Citeşte şi Tragedie în judeţul Prahova. Un elev de 16 ani s-a spânzurat cu firul de la calculator

„Se numeşte socialism sau comunism. Există câteva „lumi magice” pe planeta aceasta unde poţi locui dacă vrei: Coreea de Nord, Cuba, Venezuela, Congo şi altele. Mergi acolo, trăieşte-ţi visul”, scrie un comentator.

„Nu e de mirare că lumea arată aşa cum arată dacă un copil nici măcar nu poate visa la ceva, ceva ce ei îi pare o existenţă mai bună şi cinstită, că toţi spun despre ea că e comunistă”, scrie însă un alt comentator.

Fetiţa a scris această compunere pe 10 mai 2016, aşa cum se poate vedea în lateralul paginii.

Citeşte şi Profesoarei nu i-a venit să creadă când a văzut cum a putut să predea lucrarea un elev din România! „Nota 1!”

„Lumea magică

În lumea mea totul e aşa cum vor locuitorii lumii magice, adică oamenii se gândesc la casă şi aşa cum se gândesc apare prin magie casa. Însă nu are voie să fie mai mare decât casa vecinului. Nu există regi, nu există preşedinte, nu există nimic legat de conducere, decât eu. Şi apropo, nu există bani în lumea mea, totul este gratis. Dar tot nu ai voie să ai mai mult decât ceilalţi. Nu se fură doar se cere şi se împarte, nu se înfurie nimeni dacă nu vrea nimeni să îţi dea. În plus nu există nervozitate, iar cel ce nu respectă regulile va fi adus în lumea noastră cea reală şi dat timp de o săptămână la o familie săracă care nu are nici un sfert din cât au ei în lumea magiei. Şi vor învăţa ce înseamnă sărăcia.”, a scris în compunere fetiţa de 8 ani.