Comuna în care doar 1% din populaţie s-a vaccinat împotriva COVID-19. Localnic: „Vaccinul acesta nu-i bun, este semnul fiarei”

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului nu a avut deloc succes în comuna Slobozia Bradului, din Vrancea. Aici, doar unu la sută din populaţie s-a lăsat convinsă de autorităţi şi s-a imunizat împotriva Covid-19.

02 iun. 2021, 23:46
Comuna în care doar 1% din populaţie s-a vaccinat împotriva COVID-19. Localnic: „Vaccinul acesta nu-i bun, este semnul fiarei”
Comuna în care doar 1% din populaţie s-a vaccinat împotriva COVID-19. Localnic: "Vaccinul acesta nu-i bun, este semnul fiarei"

Comuna în care doar 1% din populaţie s-a vaccinat împotriva COVID-19. Este vorba despre comuna Slobozia Bradului, din judeţul Vrancea. Din cei aproape 9.000 de locuitori, doat 108 au fost convinşi să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Comuna în care doar 1% din populaţie s-a vaccinat împotriva COVID-19

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă, noi precizări privind a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului. În ce condiţii se administrează

În localitatea Slobozia Bradului trăieşte cea mai mare comunitate de romi din Vrancea, majoritatea membri ai bisericii penticostale. Deşi a trecut deja cinci luni de la începutul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, doar 1,23 % din populaţie s-a vaccinat.

Oamenii nu au fost convinşi să se vaccineze nici măcar după ce anul trecut şapte persoane din comună au murit în urma complicaţiilor provocate de coronavirus. Mai mult, aceştia sunt convinşi că serul anti-covid este o insultă la adresa lor.

„Vaccinul acesta nu-i bun, este semnul fiarei. Este bine sa faca ce vrea fiecare de buna voie, dar sa nu fim obligati sau constransi prin metode neortodoxe sa facem asa ceva. L-ati intrebat pe Domnul, si a raspuns sa te vaccinezi? Te rog sa ne spui si noua Cuvantul prin care ti-a vorbit sa te vaccinezi, si sa ii indemni si pe altii”, a spus un localnic, potrivit ziare.com.

Primarul face parte dintre puţinii oameni din localitate care s-au vaccinat împotriva virusului. Prin exemplul personal, acesta încearcă să-i convingă şi pe ceilalţi sa fie mai receptivi la campania de vaccinare.

„Tine si de religie acest refuz al lor, dar a prins mai bine la ei campania antivaccinistilor. Sunt foarte creduli si orice caravana as fi incercat nu dadea rezultate. De ceva timp am inceput sa port discutii personale cu fiecare, sa-i conving, fac inscrieri pe lista si cand se aduna o suma de oameni o sa chem caravana sa-i vaccinam. Eu sunt si pastor in biserica penticostala si fac mereu pledoarie pentru vaccin. Acum am un as in maneca si le-am spus ca nu vom mai face traditionala sarbatoare din 14-15 august, cand se aduna 1.000 de oameni, daca nu se vaccineaza”, a preciza primarul Merlin Ivancea, potrivit sursei citate.

Reamintim că în judetul Vrancea, municipiul Focsani conduce in clasamentul imunizarilor impotriva COVID 19, cu un procent de vaccinare de 22,6%, urmat de comuna Soveja-18,02% si comuna Golesti-17,41%.

Media de vaccinare pe judet este foarte jos, undeva la 10%, inscriindu-se in nota valabila pentru judetele din Moldova.

Citeşte şi OMS schimbă numele tulpinilor de coronavirus. „Nicio ţară nu trebuie stigmatizată pentru detectarea de variante”